Imprimare

Ziua Demnitatii Medicale, marcata pe 3 noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii din Romania au dedicat ziua de 3 noiembrie demitatii medicale.

In acest sens, mai multe organizatii profesionale ale medicilor din sistemul privat si de stat, alaturi de reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania si ai Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, s-au intalnit la Timisoara, in cadrul primei editii a Zilei Demnitatii Medicale, pentru a dezbate problemele tensiunilor si frustrarilor din sistemul sanitar romanescu, din perspectiva medicilor, dar si a pacientilor.

Astfel, din acest an, pe 3 noiembrie, medicii si pacientii au o zi dedicata raportului medical, in care se vor gasi solutii la problemele ce tin in special de comunicarea dintre cele doua parti, egalitate de sanse pentru pacienti si respect reciproc.

“Demnitatea este un simbol al umanitatii, iar aceasta zi, a demnitatii medicale, reprezinta o forma de respect atat pentru medici cat si pentru pacienti. Aceasta zi s-a nascut dintr-o nevoie de comunicare, pe baza crizei de dialog dintre medici si pacienti, la care incercam sa gasim solutii fiabile, pentru a le implementa atat in sistemul sanitar de stat cat si in cel privat”, a declarat Lucian Florea, directorul Neuromed, initiatorul acestui proiect.

Ziua Demnitatii Medicale a fost marcata pentru a inlesni comunicarea intre pacienti si medici.
“Nu ascundem faptul ca raportul dintre medici si pacienti a devenit tot mai tensionat in ultimii ani, pe premiza disfunctionalitatilor sistemului sanitar. Cred ca prin Ziua Demnitatii Medicale deschidem un raport de comunicare continua si de informare in timp real, a situatiilor in care se afla actul medical in Romania”, a declarat dr. Gheorghe Borcean, vice-presedinte al Colegiului Medicilor din Romania.

Deschiderea primei zile dedicate Demnitatii Medicale, a fost marcata la Timisoara cu un flashmob, o serie de intalniri si discutii pe parcursul zilei si a fost incheiata cu o gala la Filarmonica Banatul din Timisoara unde Bigg Dimm A’Band din Cluj a sustinut un concert.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Demnitatii-Medicale_-marcata-pe-3-noiembrie_19360/

lauff lautf laurf