Imprimare

Medicii de familie vor primi antigripalul pentru vaccinarea populatiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sase sute de mii de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispozitie medicilor de familie de catre Ministerul Sanatatii, acestea fiind achizitionate de la furnizorii autorizati din Romania, restul de patru sute de mii de doze urmand a fi asigurate de Institutul Cantacuzino pana la sfarsitul lunii decembrie, conform Agerpres.

“In momentul in care va fi declansata campania de vaccinare, Ministerul Sanatatii va pune la dispozitia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze, achizitionate de la furnizorii autorizati din Romania, cu care se afla in negociere, restul de 400.000 de doze urmand a fi asigurate de Institutul Cantacuzino pana la sfarsitul lunii decembrie”, precizeaza un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Conform analizelor efectuate de specialistii Institutului National de Sanatate Publica, campania de vaccinare antigripala nu a fost demarata intrucat activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasa, fara raspandire geografica, fara a se inregistra probe pozitive de virusuri gripale, populatia nefiind afectata.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-vor-primi-antigripalul-pentru-vaccinarea-populatiei_19361/

lauff lautf laurf