Imprimare

Federatia Ion Cantacuzino , semnaturi pentru greva generala din noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia Sindicatelor Medicilor "Dr. Ioan Cantacuzino” este de acord ca medicii sa semneze alaturi de membrii Sanitas, pe tabelele nominale cu salariatii care isi exprima acordul pentru participarea la greva de avertisment si greva generala organizate in luna noiembrie de Sindicatul Sanitas.

„Avand in vedere ca guvernantii au raspuns la demersurile noastre prin tacere, ca guvernantii nu isi asuma, public, responsabilitatea pentru subfinantarea sistemului sanitar, ca guvernantii considera ca s-au achitat cu brio de rezolvarea revendicarilor profesionistilor din sistemul sanitar, (…) nu ne ramane decat o solutie: GREVA”, a declarat dr. Florin Chirculescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”.

Dr. Florin Chirculescu atrage atentia asupra faptului ca medicii nu isi doresc un conflict de amploare cu guvernantii. Pe de alta parte, atrage atentia asupra faptului ca obiectivele luptei depasesc cu mult revendicarile sindicale obisnuite.

"Scopul nostru priveste sanatatea tuturor cetatenilor romani, pe care, o politica financiara irationala nu numai ca-i conduce la pauperizare, dar le si submineaza sanatatea pe termen lung, cu consecinte incalculabile", a mai spus dr. Chirculescu.

Medicii se pregatesc de greva si inca de pe 2 noiembrie, de la Marsul tacerii, Leonard Barascu, presedintele Sanitas, declara: "Mi se pare ca miroase a greva, in noiembrie sigur”.

De asemenea, Coalitia Profesionistilor din Sistemul de Sanatate a strans 70 zeci de mii de semnaturi cu care poate oricand sa declanseze greva generala. Coalitia este deschisa spre negocieri, insa daca nu se ajunge la niciun rezultat privind revendicarile medicilor, atunci se va face greva pana la sfarsitul anului.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Federatia-_Ion-Cantacuzino_-semnaturi-pentru-greva-generala-din-noiembrie_19366/

lauff lautf laurf