Imprimare

Forumul International pentru Turismul de Sanatate, desfasurat la Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Targu Mures a fost gazda celei de-a treia editii a Forumului International pentru Turismul de Sanatate, in perioada 8-10 noiembrie.

Evenimentul a raspuns cu solutii profesionale si stiintifice la provocarile pezentului, prin noi modalitati de valorificare a potentialului turismului de sanatate in Romania prin turismul medical si cel balneo; prin efectele Directivei 2001/24 UE privind asistenta medicala transfrontaliera; prin relatia medicilor de familie cu turismul de sanatate; prin recunoasterea si sprijinirea turismului medical ca sector dinamic si competitiv sau prin solutii de finanatare si modele de dezvoltare specifice turismului de sanatate.

Pe termen scurt, solutiile propuse se refera la agregarea tuturor actorilor interesati in dezvoltarea segmentului de piata a turismului de sanatate in Romania si la crearea unei strategii coerente de dezvoltare si promovare a turismului de sanatate pe plan intern si international. Pe termen lung, solutiile vizeaza dezvoltarea teritoriului pentru adaptarea la cerintele pietei europene si internationale, prin asigurarea standardelor necesare a destinatiilor turistice.

Printre prioritatile de interventie identificate in timpul dezbaterilor se numara: cresterea accesibilitatii populatiei la serviciile de sanatate acordate in cadrul statiunilor; imbunatatirea calitatii si sigurantei actului medical sau dezvoltarea si modernizarea infrastructurii turismului de sanatate.
La eveniment au participat specialisti din turism, sanatate, parlamentari, dar si medici de familie si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii sau Colegiului Medicilor din Romania.

Participantii la eveniment au concluzionat, printre altele, ca este nevoie de o strategie intersectoriala pentru dezvoltarea turismului de sanatate, la care sa concure autoritatile publice, comunitatile locale, mediul academic si cel privat.

Participanii au subliniat ca tara noastra dispune de resurse naturale terapeutice de exceptie, de recunoastere internationala a unor branduri si destinatii turistice, de resurse umane valoroase, insuficient puse in slujba dezvoltarii societatii.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile si aici.


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Forumul-International-pentru-Turismul-de-Sanatate_-desfasurat-la-Targu-Mures_19367/

lauff lautf laurf