Imprimare

Rezidentiat 2013, pe ultima suta de metri

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Duminica, 17 noiembrie, va avea loc examenul de rezidentiat pe loc si pe post in sase centre universitare (Bucuresti, Craiova, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures), pentru care Ministerul Sanatatii a scos la concurs peste trei mii de locuri si cateva sute de posturi.

Tematica

Pentru rezidentiatul in Medicina, tematica e formata din capitole ca: pneumologie, cardiologie, reanimare medicala, neurologie, boli infectioase, hepato-gastroenterologie, chirurgie viscerala, ginecologie-obstetrica, reumatologie, chirurgie ortopedica, oftalmologie, chirurgie ORL, geriatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, pediatrie, medicina interna, radiologie, dermatologie, endocrinologie-diabet-boli metabolice, chirurgie urologica, nefrologie, hematologie – oncohematologie si oncologie.

In ceea ce priveste Medicina Dentara, candidatii trebuie sa parcurga o tematica de 70 de capitole, iar pentru cei care vor da examentul in domeniul Farmaciei, tematica este de 51 de capitole.

Desfasurarea examenului

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Punctajul minim de promovare prevazut mai sus se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul. Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Ce se intampla cu grilele completate

Grilele de raspuns bune de corectat se predau de catre candidati, sub semnatura, sefului de sala. Corectura acestor grile se face in mod electronic, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca doi candidati din sala respectiva, care vor fi nominalizati in procesul-verbal al salii si care vor semna pe acesta si pe grilele candidatilor. Dupa anuntarea punctajului tuturor candidatilor din sala respectiva, seful de sala, in prezenta a trei candidati, ambaleaza si sigileaza plicul cu grilele corectate si unitatile de memorie externa (memory stick). Pe durata corectarii lucrarilor candidatii raman pe locurile stabilite la intrarea in sala.

Contestatiile

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte sunt depuse de candidati in termen de 24 de ore din momentul transmiterii grilelor in salile de concurs. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs stabilit de catre fiecare centru universitar in care are loc examenul. Comisia locala de concurs analizeaza si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.

Comunicarea grilei corecte ramase definitiva se face prin fiecare centru universitar in parte prin publicarea pe site-ul oficial al Rezidentiatului, dar si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs si constituie raspuns la contestatiile primite.

Clasificarea pe domenii se realizeaza prin unificarea electronica a rezultatelor stabilite in urma aplicarii grilei, pe fiecare centru universitar in care a fost organizat concursul. Totodata, universitatile-centre de examen au obligatia de a transmite Ministerului Sanatatii, in format electronic, cu cel puțin 24 de ore inainte de afisare, clasificarile definitive, in vederea emiterii ordinului Ministrului Sanatatii de confirmare a rezultatelor.

Data afisarii clasificarilor pe domenii este anuntata in timp util pe site-ul oficial. De asemenea, clasificarile, data si locul alegerii locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire pot fi accesate pe acelasi site.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rezidentiat-2013_-pe-ultima-suta-de-metri_19370/

lauff lautf laurf