Imprimare

Conferinta despre leziunile medulare si cerebrale, la Istanbul

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In cadrul celei de-a XI-a editii a Academiei Mondiale Multidisciplinare de Neurotraumatologie se vor discuta subiecte legate de noile descoperiri in domeniu sau de efectele leziunilor cerebrale sau ale maduvei spinarii. Conferinta va avea loc intre 14 si 17 noiembrie, la Istanbul, Turcia.

“Evenimentul se va bucura de participarea unui numar mare de personalitati medicale din Spania, Japonia, Argentina, Germania, Italia, Grecia, Austria si nu in ultimul rand din Romania. (...) In acest an, temele centrale abordeaza subiecte legate de evaluarea progreselor inregistrate in tratamentul leziunilor post-traumatice cerebrale si ale maduvei spinarii”, a declarat prof. dr Dafin Muresanu.

Despre leziunile medulare

Statisticile arata ca, in urma cu 50 de ani, cel mult 10% dintre cazuri erau recuperabile, astfel incat mersul sa poata fi reluat. Astazi s-a ajuns la peste 20%. Progresul acesta se datoreaza posibilitatii diagnosticarii si tratamentului rapid a complicatiilor care pot aparea dupa o leziune medulara.

Se stie ca, cei mai multi pacienti care supravietuiesc unui traumatism vertebro-medular, decedeaza ulterior din cauza complicatiilor care apar si vorbim in special despre bronhopneumonii, embolii pulmonare, septicemii, insuficienta renala.

De asemenea, s-au imbunatatit mult metodele de recuperare medicala, fiind in prezent clinici specializate in reabilitarea dupa un traumatism vertebro-medular. Perfectionarea unor tratamente specifice in faza acuta a unei leziuni medulare va stimula foarte mult recuperarea acestor pacienti.

Evenimentul este organizat de catre Societatea pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-despre-leziunile-medulare-si-cerebrale_-la-Istanbul_19372/

lauff lautf laurf