Imprimare

Greva generala in Sanatate, pe 28 noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consiliul National al Federatiei Sanitas a decis joi organizarea unei greve de avertisment in data de 25 noiembrie, urmata de greva generala pe termen nelimitat, incepand din 28 noiembrie, reprezentantii federatiei solicitand, totodata, demisia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, confrom Agerpres.

Pe 25 noiembrie vom organiza greva de avertisment, intre orele 8:00-10:00, iar pe 28 noiembrie vom declansa greva generala pe termen nelimitat in sistemul sanitar. A doua decizie luata in unanimitate de Federatia Sanitas: vom cere demisia ministrului Eugen Nicolaescu pentru ca nu a rezolvat nimic din ce am cerut pana acum si solicitam implicarea de urgenta a premierului sa rezolve problemele din sanatate. Suntem deschisi sa fim invitati la orice negociere care va rezolva problemele pe care noi le-am ridicat”, a explicat prim-vicepresedintele organizatiei sindicale, Marius Sepi, la Realitatea TV.

Acesta a precizat ca, in timpul grevei generale, va fi asigurata o treime din servicii, in general doar urgentele.

“Organizatorii cu conducerea spitalelor vor stabili treimea de servicii pe care trebuie sa o asiguram obligatoriu, in general se asigura doar urgentele. Populatia trebuie sa fie linistita... Nu ne indreptam impotriva lor si ii asteptam alaturi de noi pentru ca dansii, pe buna dreptate, reclama si ei ceea ce se intampla in sistemul sanitar”, a mai spus Sepi.

Reprezentantul Sanitas a mentionat ca are mandat din partea medicilor pentru a anunta ca vor sustine in totalitate greva anuntata.

“Va asigur, si am mandat si din partea domnului Astarastoae (seful Colegiului Medicilor din Romania n.r), sa va spun ca vor sustine in totalitate aceasta greva. Au spus ca pot sa transmit ca dansii sunt dispusi sa isi intrerupa voluntar activitatea, asta inseamna demisii in masa. Noi avem alte instrumente, Federatia Sanitas poate organiza greve, nu s-a pus problema demisiilor in masa, dar medicii spun acest lucru”, a mai spus Marius Sepi.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Greva-generala-in-Sanatate_-pe-28-noiembrie_19377/

lauff lautf laurf