Imprimare

Doina Pana: Greva are tenta ilegala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pana, a declarat ca o eventuala greva generala in sistemul de sanatate ar avea “o tenta ilegala”, deoarece majoritatea spitalelor au semnat un contract colectiv de munca pe durata caruia nu au voie sa apeleze la astfel de proteste, confrom Agerpres.

Ministrul Doina Pana nu consiedra ca se va ajunge la greva generala, asta pentru ca, printre altele, pe durata derularii unui contract colectiv de munca, sindicatele nu au voie sa faca greva.

“Ma bazez pe doua lucruri. Unu, sunt convinsa ca se va ajunge la intelepciunea necesara incat sa nu fie. Doi la mana, nu prea poate sa fie greva generala, pentru ca legislatia din Romania nu permite pe durata de derulare a unui contract colectiv de munca sa faci greva, decat daca acel contract a expirat, nu s-a reinnoit cu altul nou sau cel care a semnat nu isi face datoria si sa dea tot ce a semnat acolo. Probabil ca exista un numar de spitale care nu au contract colectiv de munca, dar marea majoritate la nivel national au acest contract colectiv de munca, deci ar avea si o tenta ilegala”, a explicat ministrul delegat pentru dialog social.

Doina Pana a adaugat ca a participat la discutiile de pana acum cu reprezentantii sistemului sanitar si ca acestia “nu sunt total nemultumiti”, iar saptamana viitoare, marti si joi, aceste intalniri vor continua, in incercarea de a se rezolva problema creata.

“In perioada asta se judeca bugetul si atunci e firesc, e ceva logic ca sindicatele in aceasta perioada sa faca cea mai mare galagie, pentru ca, dupa ce bugetul a fost aprobat, degeaba se mai face galagia necesara. In sanatate, contrar multor afirmatii, bugetul a crescut”, a mai spus ministrul pentru dialog social.

Intrebata daca ministrul Eugen Nicolaescu are sustinerea Guvernului, ministrul Pana a raspuns citand declaratia premierului Victor Ponta de acum cateva zile, care a spus ca este multumit de toti ministrii Cabinetului sau.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Doina-Pana_-Greva-are-tenta-ilegala_19382/

lauff lautf laurf