Imprimare

Rezidentiat 2013: depunerea contestatiilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Contestatiile la examenul de rezidentiat se depun in 24 de ore de la finalizarea concursului, iar in 48 de ore se primeste raspunsul la contestatie, conform Agerpres.

Potrivit responsabilului pentru Invatamant Postuniversitar al UMF “Carol Davila”, prof. dr. Ruxandra Ionescu, in Bucuresti, concurenta a fost de doi candidati pe loc la Medicina, cei mai multi inscrisi fiind la Farmacie si Stomatologie , cu sapte si, respectiv, cinci candidati pe loc.

Repartitia pentru candidatii admisi la examenul de rezidentiat va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare.

Universitatile de medicina si farmacie au organizat duminica, o noua sesiune a concursului de rezidentiat, la concurs inscriindu-se 5.102 de tineri absolventi, pe 3.879 locuri si posturi.

Cei mai multi medici tineri, 3.857, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul Medicina, un numar de 964 au optat pentru locurile si posturile din domeniul Medicina Dentara, iar restul de 281 au dat examen pentru domeniul Farmacie.

Concursul s-a desfasurat descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, pe baza tematicilor anuntate. Concursul s-a desfasurat sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Punctajul minim de promovare se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rezidentiat-2013_-depunerea-contestatiilor_19383/

lauff lautf laurf