Imprimare

VIDEO: Traineri de la Stanford University, pentru reumatologii romani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Douazeci de persoane din sistemul de sanatate vor participa la Arthritis Self-Management Programme, un program in cadrul caruia acestia vor fi invatati sa ajute la imbunatatirea starii fizice si emotionale a pacientilor cu poliartrita reumatoida.

Cursurile din cadrul acestui program vor dura trei zile, intre 19-21 noiembrie, la Bucuresti, si vor fi sustinute de doi T-Traineri ai Universitatii de Medicina Stanford: Ian Darling si Jean Thompson.

Arthritis Self-Management Programme este creat de catre Stanford Patient Education Research Center pentru a le arata medicilor, asistentilor, psihologilor si reprezentantilor asociatiilor de pacienti cum sa invete pacientii sa isi gestioneze propria boala, sa castige incredere in sine, in capacitatea de a controla simptomele si modul in care problemele de sanatate le afecteaza viata.
 

Despre artrita reumatoida

Artrita reumatoida afecteaza 1% din populatia Romaniei, aproximativ doua sute de mii de pacienti, cu varste incepand chiar si de la 30-35 de ani, conform conf. dr. Catalin Codreanu, presedintele Ligii Romane contra Reumatismului.

“Dincolo de cifre statistice sunt insa oameni, sunt dramele pacientilor: vieti distruse, cariere intrerupte, parinti care nu se mai pot juca cu propriii copii sau care nu-i mai pot intretine, ajungand sa se considere o povara pentru familie si societate. Aceste probleme ar putea fi evitate, prin interventia sistemului sanitar, dar si a societatii, in ansamblul ei. In Romania, aproximativ 200.000 de persoane sunt diagnosticate cu artrite”, a explicat conf. dr. Catalin Codreanu.

Astfel, acest training se va desfasura in parteneriat cu Societatea Romana de Reumatologie, Liga Romana contra Reumatismului si Bristol Myers Squibb.
 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO_-Traineri-de-la-Stanford-University_-pentru-reumatologii-romani_19389/

lauff lautf laurf