Imprimare

Nicolaescu: Greva din sistem nu mai este sigura. Sindicalistii isi mentin pozitia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

"Eu cred ca, in acest moment, greva e tot mai departe", a declarat Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in mijlocul negocierilor cu reprezentantii Sanitas. Cu toate acestea, sindicalistii vor sa faca greva conform programului stabilit. Negocierile intre cele doua parti se vor continua si sambata, de la ora 9.

"Sectorul sanitar sper sa nu fie deloc amenintat " (n.r.  de deciziile reprezentantilor Sanitas), a mai spus Nicolaescu. Ministrul a mai specificat ca a purtat discutii cu reprezentantii Sanitas si pe tema contractului cadru.

 In urma negocierilor, Marius Sepi, prim-vicepresedintele Sanitas, a anuntat ca nu vor renunta la grevele de saptamana viitoare, insa federatia sa va fi deschisa discutiilor cu reprezentantii Ministerului Sanatatii. Acesta a mai precizat ca un lucru important pe care au reusit sindicalistii sa il obtina este reluarea dialogului cu Ministerul Sanatatii.

“Pot sa declar in acest moment ca in urma discutiilor pe care le-am avut astazi impreuna cu colegii din biroul executiv al Federatiei Sanitas: am redeschis negocierile cu ministrul Sanatatii, nu ne asumam ceea ce dansul a declarat catre presa, va spun inca o data, in data de 25 este stabilita prin hotarare de Consiliu national greva de avertisment, iar In 28, greva generala”, a spus Marius Sepi.

La negocierile din aceasta seara, au luat parte Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas, impreuna cu Marius Sepi, prim-vicepresedintele Sanitas, ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Pana, dar si Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Greva-din-sistem-nu-mai-este-sigura.-Sindicalistii-isi-mentin-pozitia_19400/

lauff lautf laurf