Imprimare

Saloane modernizate pentru copiii bolnavi de cancer, la Fundeni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In cadrul sectiei de pediatrie a Institutului Clinic Fundenti, au fost modernizate si dotate sase saloane si trei rezerve, cu suma de aproape o suta de mii de euro. Prin acest proiect, s-a reusit modernizarea conditiilor in care erau tratati copiii bolnavi de cancer.

"Prin acest proiect s-a urmarit normalizarea conditiilor de tratare si vindecare pentru copiii si tinerii afectati de cancer, asa cum le gasim in oricare dintre clinicile europene cat si cresterea confortului psihic deoarece pentru cei bolnavi, perioadele de internare sunt lungi si greu de indurat", a declarat Nicoleta Vlad, presedintele asociatiei Aripi spre Viata, asociatie prin intermediul careia au fost stransi banii necesari.

"Inimi mari pentru zambetele celor mici" s-a numit programul de strangere de fonduri din cadrul asociatiei. Inainte de inceperea proiectului exitau doua grupuri sanitare, unul pentru fete si altul pentru baieti, cu cate 3 toalete si doua dusuri la un numar de 42 de paturi ocupate. Impreuna cu conducerea spitalului s-a considerat ca se impune o schimbare radicala, conform standardelor europene iar in acest sens, pentru diminuarea semnificativa a riscului de infectii s-a construit in fiecare salon cate un grup sanitar propriu.

Lucrarile de renovare au continuat cu schimbarea ferestrelor PVC, usilor, instalatiilor termice, electrice, sanitare si inlocuirea corpurilor de iluminat, s-au acoperit peretii in intregime cu tapet antibacterian, iar pe jos dupa inlaturarea linoneumului existent, s-a montat covor PVC antibacterian, conform noilor norme de functionare. In cele trei rezerve s-au montat plinte pentru aspiratie, vaccum si oxigen pentru monitorizarea cazurilor grave.

"Proiectul Asociatiei Aripi spre Viata reprezinta un pas spre normalitate si a permis imbunatatirea calitatii serviciilor medicale din Clinica de Pediatrie a I.C. Fundeni. 6 saloane si 3 rezerve au fost renovate complet si dotate cu grup sanitar propriu, iar cele 3 rezerve au fost echipate cu aparatura specifica ingrijirii bolnavilor critici. In numele echipei medicale si a micilor nostrii pacienti multumesc tuturor celor care au permis realizarea acestui proiect si multumesc in mod special doamnei Nicoleta Vlad initiatoarea si sufletul acestei actiuni", a declarat Dr. Anca Colita, Sef Clinica de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni.


Bugetul final de 95.000 de euro a fost adunat in urma campaniilor desfasurate astfel:

- campania desfasurata in perioada decembrie 2010 - martie 2011 a avut ca rezultat suma de 45.000 de euro;
- campania desfasurata in perioada decembrie 2011 - iunie 2012 a avut ca rezultat suma de 47.000 de euro;
- campania desfasurata in perioada martie 2013 - iunie 2013 a avut ca rezultat suma de 3.000 de euro.

 


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Saloane-modernizate-pentru-copiii-bolnavi-de-cancer_-la-Fundeni_19407/

lauff lautf laurf