Medici formati profesional in tratarea afectiunilor musculoscheletice
Peste o mie sapte sute de cadre medicale au beneficiat de formare profesionala de specialitate in cadrul proiectului „Formare profesionala pentru implementarea noilor tehnologii in sistemul de sanatate”, derulat de Societatea Romana de Reumatologie si finantat cu cinci milioane de euro, prin fonduri europene.
Proiectul s-a desfasurat in perioada decembrie 2011 - noiembrie 2013 si a avut ca beneficiari medici rezidenti, specialisti sau primari cu preocupari in tratarea afectiunilor musculoscheletice din specialitati medicale precum: reumatologie, balneofizioterapie, neurochirurgie, dermatologie, medicina interna, medicina de familie, radiologie si imagistica medicala, gastroenterologie, imunopatologie, neurologie, ortopedie si endocrinologie.
Obiectivul principal al proiectului a fost cresterea nivelului de competente pentru utilitzarea noilor tehnologii in sistemul de sanatate din Romania prin promovarea si furnizarea de educatie medicala continua interdisciplinara.
„Acest program educational si-a propus sa contribuie la apropierea dintre ofertantii de date obtinute prin diferite mijloace tehnologice si practicienii beneficiari, astfel incat fiecare sa-si inteleaga mai bine menirea si, de ce nu, sa-si imprumute recirpoc unele cometente pe parcursul itinerariului profesional”, a declarat prof. dr. Horatiu Bolosiu, managerul proiectului.
In cadrul priectului au fost organizate opt simpozioane, pentru fiecare zona de dezvoltare, s-au creat noua baze de date, o bilbioteca virtuala, un forum media si s-au inceiat un numar de cinci parteneriate cu institutitii eruopene de profil.
Site-ul proiectului a furnizat saptamanal informatii diverse pentru domeniul medical. Tot pe site-ul oficial, exista si o platforma de e-learning cu 20 de module de curs, iar la sfarsitul parcurgerii tuturor modulelor, se da un examen acreditat cu puncte EMC. Acest site va mai fi disponibil inca trei ani, timp in care trebuie intretinut si imbunatatit cu noi informatii.
De asemenea, participarea la atoate activitatile din cadrul proiectului a fost credicata de Colegiul Medicilor din Romania cu puncte EMC.
Proiectul a fost finantat cu bani de la Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2011 si a costat cinci milioane de euro.
Sursa: PaginaMedicala.ro