Imprimare

Mituri si adevaruri despre plasele chirurgicale folosite in tratamentul herniilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aparitia plaselor chirurgicale din polipropilena, numite si proteze parietale, a reprezentat un progres major in tratamentul chirurgical al herniilor abdominale, reducand riscul de recidiva de 10 ori.

De-a lungul timpului, au circulat numeroase zvonuri cu privire la compatibilitatea acestor dispozitive-minune cu organismul.
Mituri despre plasele chirurgicale
1. Organismul respinge plasele chirurgicale
Respingerea plasei chirurgicale a fost confundata multa vreme cu infectia pe proteza, numita supuratie, o complicatie controlabila, care apare la sub 1% dintre pacientii operati.
“Fenomenul de respingere in adevaratul sens al cuvantului ar insemna o reactie imuna, asemanatoare cu ceea ce se intampla la transplant, cand organismul produce anticorpi fata de un tesut care ii este strain. Fata de aceste plase chirurgicale, nu exista acest fenomen. Este doar o infectie ce se poate trata cu antibiotice si reprezinta un inconvenient minor in raport cu rezultatele excelente pe care le...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Mituri-si-adevaruri-despre-plasele-chirurgicale-folosite-in-tratamentul-herniilor_19416/

lauff lautf laurf