Imprimare

Contractul colectiv de munca in sectorul sanitar ar putea fi semnat, punand punct grevei generale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto), si-a exprimat speranta ca in cursul dupa-amiezii de miercuri va putea fi semnat contractul colectiv de munca in sectorul sanitar, conform Agerpres.

'Am convenit ca, daca angajamentele guvernamentale se realizeaza - si s-au realizat -, vom putea sa semnam astazi dupa-amiaza contractul colectiv de munca la nivel de sector, ceea ce inseamna incheierea conflictului colectiv de munca, suspendarea grevei programate pentru ziua de maine', a precizat Eugen Nicolaescu, intr-o declaratie la Palatul Victoria.

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri mai multe masuri solicitate de sindicatele din Sanatate. Astfel, s-a aprobat o nota prin care Executivul este de acord cu un amendament privind plata 100% a orelor lucrate de personalul din domeniul sanitar in zilele libere din punctul de vedere legal.

De asemenea, s-a agreat un memorandum privind deblocarea a 1.124 de posturi in domeniul sanitar, urmand ca acestea sa fie ocupate prin concurs. Potrivit ministrului Eugen Nicolaescu, posturile vizeaza in special personal medical, medici de toate specialitatile, asistenti medicali, moase, infirmiere.

Tot in sedinta de miercuri, Executivul a adoptat o hotarare prin care va transfera 200 de milioane de lei din fondul de rezerva catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Contractul-colectiv-de-munca-in-sectorul-sanitar-ar-putea-fi-semnat_-punand-punct-grevei-generale_19420/

lauff lautf laurf