Imprimare

Nicolaescu: Arafat va coordona echipa de control de la Spitalul de Urgenta Ploiesti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Secretarul de stat Raed Arafat se va deplasa luni la Ploiesti, va participa la elaborarea concluziilor controlului efectuat la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti si apoi va prezenta public concluziile acestei verificari, a anuntat vineri ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, relateaza Agerpres.

Ministrul a afirmat ca in urma discutiei cu colegii sai din echipa constituita pentru verificarea situatiei de la SJU Ploiesti a constatat ca mai este nevoie de timp pentru concluziile finale si, de aceea, a convenit ca echipa sa isi continue activitatea si luni si eventual marti.

'Am invitat si presedintele Colegiului Medicilor din Prahova tot luni ca sa fie alaturi de echipa noastra. Luni dimineata, la sediul ministerului, echipa de control a ministerului va pleca, condusa si coordonata de secretarul de stat Raed Arafat, care se va deplasa luni si marti la Ploiesti. El va participa la elaborarea concluziilor echipelor de control si coordonatorul Raed Arafat va prezenta public concluziile acestei verificari', a declarat ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Nicolaescu a subliniat ca expertii ministerului au competenta si calitatea profesionala necesare pentru a desfasura controlul la unitatea spitaliceasca.

'Cand am dispus controlul, am facut-o pentru a ajuta autoritatea locala, Consiliul Judetean, in administratia si proprietatea caruia se afla Spitalul Judetean din Ploiesti, considerând ca expertii MS au competenta si au calitatile profesionale pentru a realiza un control obiectiv, profesionist, astfel incât concluziile sa ajute la luarea deciziilor. in consecinta, ordinul pe care l-am dat privind trimiterea echipei de control la Ploiesti a avut in vedere doua aspecte: verificarea situatiei spitalului in ansamblu, dar mai ales a vedea cu adevarat ceea ce se intâmpla in urma sesizarilor mass-media. Credem ca in acest control este nevoie sa facem verificarea unor documente care sa ne dovedeasca, pentru ca lucram cu probe, daca sunt respectate procedurile pe care legislatia le are in domeniu', a afirmat ministrul Sanatatii.

Potrivit acestuia, ca urmare a unui numar mare de sesizari privind controlul, a fost suplimentata echipa de lucru cu doi directori din MS - directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica si Control in Sanatate si directorul adjunct al Directiei de Asistenta Medicala -, care pot veni cu 'competenta lor profesionala sa ajute echipa care deja lucreaza la Ploiesti'.

'Am dispus echipelor sa analizeze intreaga activitate in conditii de deplina obiectivitate, de neutralitate, de respect fata de personal, de drepturile celor care fac parte din personalul medical, eliminând orice tendinta de abuz sau exces', a spus Nicolaescu, adaugând ca a facut un apel catre autoritatile locale, in speta Consiliul Judetean, sa asigure tot sprijinul pentru activitatea de control.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, unde Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta in urma unor declaratii ale medicului primar de chirurgie generala Dan Oprea aparute in presa privind conditiile in care se desfasoara activitatea in aceasta unitate sanitara.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Adrian Strâmbeanu, a declarat miercuri ca reprezentantii DSP Prahova au efectuat un control privind conditiile igienico-sanitare din spital, depistand mai multe nereguli care vizeaza nevoia de igienizare a unor spatii sau prezenta mobilierului deteriorat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Arafat-va-coordona-echipa-de-control-de-la-Spitalul-de-Urgenta-Ploiesti_19430/

lauff lautf laurf