Imprimare

Zilele UMF Iuliu Hatieganu , dedicate performantei universitare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 2 si 6 decembrie se desfasoara Zilele Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca. Acest eveniment va cuprinde sesiuni stiintifice, mese rotunde si workshop-uri interactive.

Timp de cinci zile, sub deviza ”Valoare prin traditie - performanta prin profesionalism”, Zilele Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” 2013 vor promova devotamentul corpului universitar, implicarea studentilor in procesul educational, precum si rezultatele parteneriatului de lunga durata dintre profesori si studenti.

Tot in cadrul manifestarii, va fi lansat programul multianual de cercetare stiintifica al Uniunii Europene - Orizont 2020. De asemenea, va avea loc o sesiune de prezentare a rezultatelor cercetarilor realizate prin granturi ale tinerilor cercetatori, din care fac parte cadre didactice, doctoranzi si studenti, finantate din fonduri proprii ale universitatii si care, intr-o proportie de peste 60% au fost finalizate prin publicare in reviste cu factor de impact ISI. La eveniment, vor fi premiati reprezentanti ai comunitatii universitare care s-au remarcat prin implicarea in dezvoltarea centrului universitar si care au ajutat la mentinerea nivelului inalt de performanta al institutiei.

”Calitatea invatamantului din cadrul UMF ”Iuliu Hatieganu” este asigurata de un corp profesional extrem de bine pregatit, motivat si este completata de existența unor dotari de ultima generație in centrele universitare, care face posibila practicarea invatamantului medical la standarde internationale.”, a declarat prof.dr. Alexandru Irimie, rector UMF ”Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca.

In cadrul acestei universitati, sunt inregistrati 6.000 de studenti, peste 2.400 de rezidenti si 825 de cadre didactice. Prin dezvoltarea si internationalizarea programelor de studii, UMF ”Iuliu Hatieganu” ofera studentilor din cadrul Facultatilor de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara, pregatirea temeinica prin specificul aplicat al invatamantului medical.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Zilele-UMF-_Iuliu-Hatieganu_-dedicate-performantei-universitare_19435/

lauff lautf laurf