Imprimare

Ponta: Vom fi din nou producatori de vaccinuri antigripale, prin Institutul Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premierul Victor Ponta (foto) a felicitat conducerea Ministerului Sanatatii si pe cea a Institutului Cantacuzino pentru reluarea productiei de vaccin gripal si a asigurat ca Executivul va acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea in continuare a fabricarii de vaccinuri autohtone in cadrul institutiei, conform Agerpres.

“Am vrut astazi sa merg impreuna cu domnul ministru si cu cei de aici sa vad un proiect la care eu, totdeauna recunosc, nu credeam ca o sa mai vedem vreodata vaccin produs in Romania la Cantacuzino, domnule ministru. Domnia sa a spus: ba da, o sa vedem. Si a fost un pariu intre noi pe care ma bucur foarte tare ca l-am pierdut eu. (...) Inteleg ca este foarte avansata procedura nu doar de productie, ci si de omologare si ca asta inseamna ca nu o sa mai trebuiasca sa importam o multime de lucruri pe care le importam, o sa fim din nou producatori. Eu vreau doar sa spun ca din partea Guvernului va exista in continuare tot sprijinul, atat pe partea de legislatie, cat si sprijin financiar”, a declarat premierul la finalul vizitei facute la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino.

Victor Ponta a prezentat si prima fiola de vaccin gripal primita din partea conducerii institutiei. “Da, am eu prima, dar inteleg ca, deja, sunt pregatite 200 de mii de doze pana in jur de 15 decembrie si dupa aceea inca 200 de mii. Si anul viitor sa va dezvoltati si sa fiti, din nou, producatori”, a declarat premierul.

Intrebat daca va folosi fiola de vaccin pe care a primit-o, Ponta a spus ca are incredere in cei de la Cantacuzino si “o sa indemnam impreuna cetatenii sa aiba incredere in productia romaneasca”.

Fiind intrebat despre situatia din ultimii ani de la Institutul Cantacuzino si daca va fi cineva tras la raspundere pentru cele petrecute anterior, Ponta a spus: “Asa e soarta mea si a celor din echipa guvernamentala, sa indreptam rand pe rand toate relele care s-au facut in acesti ani”.

“Daca va fi cineva tras la raspundere, intrebati alte institutii care, sigur, sunt total independente si care, la un moment dat, o sa traga la raspundere pe cei care, nu doar la Cantacuzino, ci in toate domeniile si in toate partile tarii, au facut lucruri rele”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a fost insotit in vizita sa la Institutul Cantacuzino de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, de directorul general al institutiei, Gratiela Draghici, la eveniment fiind prezenta si Ecaterina Andronescu, senator PSD.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ponta_-Vom-fi-din-nou-producatori-de-vaccinuri-antigripale_-prin-Institutul-Cantacuzino_19438/

lauff lautf laurf