Imprimare

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, inca in functie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti, Adrian Strambeanu, a carui suspendare a fost anuntata marti, de conducerea Consiliului Judetean (CJ), dupa solicitarea facuta de Read Arafat, e in continuare in functie, reprezentantii CJ spunand ca in contractul acestuia nu exista o prevedere privind suspendarea, conform Mediafax.

"Contractul de management este incheiat intre dumnealui (Adrian Strambeanu - n.r.) si domnul Mircea Cosma, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, iar clauzele de incetare a contractului pot fi aplicate prin articolul 22, litera k, care prevede ca incetarea contractului poate avea loc in cazul in care se constata abateri de la legislatia in vigoare de catre organele de control si institutiile abilitate in conditiile legii", a declarat, pentru Mediafax, vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Sebastian Danielescu.

El a precizat ca nu exista un raport final al comisiei de ancheta de la SJU Ploiesti care sa fi fost inaintat CJ Prahova si in baza caruia "sa se procedeze la incetarea contractului".

In ceea ce priveste suspendarea din functie, Sebastian Danielescu a spus: "Nu gasesc in contract o prevedere de suspendare".

Vicepresedintele CJ Prahova a adaugat ca suspendarea ar fi putut fi realizata in situatia in care Strambeanu ar fi fost angajat, dar nu este cazul, intrucat are un contract de management.

Adrian Strambeanu detine de sapte ani functia de manager al SJU Ploiesti in baza unui contract de management incheiat cu CJ Prahova. In cei sapte ani, el a participat de doua ori la concursuri de proiecte de management organizate de CJ Prahova, de fiecare data proiectul sau fiind castigator, in conditiile in care a fost singurul care a participat. Ultimul contract de management intre Adrian Strambeanu si presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost incheiat in 14 decembrie 2010 si expira la 13 decembrie 2013.

Marti, dupa ce secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca a cerut suspendarea din functie a lui Adrian Strambeanu, celalalt vicepresedinte al CJ Prahova, Laurentiu Rebega, a declarat ca Strambeanu a fost suspendat din functie si ca in doua sau trei zile CJ ii va gasi un inlocuitor interimar.

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, nu a putut fi contactat pentru a detalii cu privire la aceasta situatie si la cauzele pentru care contractul de management pe care l-a semnat cu Adrian Strambeanu nu prevede o clauza de suspendare.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, marti, la Spitalul Judetean din Ploiesti, ca a propus Consiliului Judetean Prahova suspendarea din functie a managerului unitatii medicale, "cel putin pe durata anchetei", care va fi prelungita pana la inceputul saptamanii viitoare, el precizand ca sunt "probleme serioase" in acest spital.

La jumatatea saptamanii trecute, Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta  din Ploiesti dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor, spunand ca spitalul ploiestean este "umilit, abandonat de toti" si ca, desi in spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unitatii sanitare nu se aloca fonduri, bisturiele electrice de unica folosinta sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotari sunt "de pe vremea lui Pazvante".
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Managerul-Spitalului-Judetean-de-Urgenta-Ploiesti_-inca-in-functie_19449/

lauff lautf laurf