Imprimare

Sistemul SMURD din Romania, un exemplu pentru bulgari

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii bulgari propun ca tara lor sa preia bune practici de la sistemul SMURD din Romania. Uniunea Medicilor din Bulgaria si Asociatia Nationala a Pacientilor au organizat miercuri, la Sofia, o conferinta la care a fost invitat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, conform Agerpres.

Oficialul roman a prezentat cum functioneaza sistemul in Romania. "Tinem deschisa cartea pentru dumneavoastra, dar nu puteti prelua dupa principiul 'copy-paste', trebuie sa se vada mai intai care sunt elementele sistemului din Bulgaria, sa se vada ce trebuie schimbat si ce poate fi preluat din sistemul romanesc si ce nu", a spus Arafat.

Avem nevoie sa existe unanimitate in societate si in stat ca sa facem si noi acest lucru, pentru ca un sistem mai bun decat acesta nu exista, a remarcat la randul sau Tvetan Raicinov, presedintele Uniunii Medicilor din Bulgaria. Raicinov a apreciat ca nu este deloc vorba de bani, mult mai important decat banii fiind personalul.

Trebuie instruiti profesori care sa inceapa la randul lor sa instruiasca echipele de medici si pompieri, a afirmat Raicinov. El crede ca, daca pentru introducerea sistemului SMURD in Romania a fost nevoie de aproape 20 de ani, in Bulgaria acest lucru se poate face in 3-5 ani deoarece deja exista experienta romaneasca, iar romanii sunt dispusi s-o impartaseasca.


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistemul-SMURD-din-Romania_-un-exemplu-pentru-bulgari_19450/

lauff lautf laurf