Imprimare

VIDEO: Premii dedicate performantei in Medicina, la Gala „Acad. Marin Voiculescu”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In cadrul Galei premiilor Fundatiei “Academician Marin Voiculescu”, au fost premiate performanta unor tineri medici si studenti, cu potential dezvoltat in domeniul sanatatii, dar si realizarile unor personalitati din lumea universitara, sociala, culturala, care au contribuit la progresul medicinei, invatamantului, stiintei si culturii romanesti.

La acest eveniment, ajuns la editia a 9-a, prof. dr. George Litarczek a primit premiu pentru activitatea pedagogica indelungata si pentru rezultate remarcabile in domeniul cercetarii medicale. A mai fost premiat si prof. dr. Alexandru Serbanescu, pentru activitatea indelungata de medic si pedagog.

O alta distinctie i-a fost oferita prof. dr. Anca Trifan, pentru rezultate foarte bune in activitatea universitara si de indrumare a tinerilor medici, pentru rezultate deosebite in munca de ingrijire a pacientilor si pentru activitatea de cercetare in domeniul gastroenterologie.

Studenta Andreea Motoc a primit premiu pentru rezultate foarte bune obtinute in procesul de invatamant medical, pentru merite deosebite in activitatea stiintifica in cadrul cercurilor de cercetare studentesti. De asemenea, a fost recompensata si dr. Teodora Atasie, pentru daruire in munca de ingrijire a bolnavilor si pentru merite in cercetare stiintifica in domeniul medical.

Gazda evenimentului, prof. dr. Mihai Voiculescu, presedintele Fundatiei „Academician Marin Voiculescu” a declarat ca „este o onoare pentru noi si pentru memoria tatalui meu ca putem oferi aceste distinctii in semn de apreciere pentru oamenii dedicati, pentru valorile medicinei romanesti, pentru personalitatile lumii sociale si culturale romanesti, dar si pentru tinerele valori, cei ce reprezinta viitorul tarii”.

In cadrul galei, a fost prezent si ministrul Eugen Nicolaescu, care a subliniat importanta promovarii valorilor medicinei romanesti, cat si a cercetarii stiintifice, dar si necesitatea stimularii tinerelor talente.

Anul 2013 a marcat o suta de ani de la nasterea acad. Marin Voiculescu, formator al scoii de boli infectioase din Romania.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/VIDEO_-Premii-dedicate-performantei-in-Medicina_-la-Gala-_Acad.-Marin-Voiculescu__19453/

lauff lautf laurf