Imprimare

Maternitatea Bucur a primit un incubator nou

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Maternitatea Bucur este beneficiara primei donatii din cadrul campaniei „Grija pentru copii”, primid un incubator. Noul aparat reprezinta primul echipament medical pe care maternitatea il primeste in ultimii cinci ani de activitate.

„Multumim Asociatiei Salvati Copiii (...) pentru incubatorul primit, este primul echipament de care beneficiem dupa multa vreme. Orice copil nascut inainte de termen are nevoie de caldura, de un incubator, cu atat mai mult cei din terapie intensiva. Echipamentul primit astazi este extrem de util cadrelor medicale din sectia noastra, dar, in primul rand, copiilor pe care ii ingrijim”, a punctat dr. Niculina Licuta Novaseliv, sef sectie neonatologie, Maternitatea Bucur.

Prin campania „Grija pentru copii”, care a inceput pe 15 septembrie anul acesta, prima transa aferenta campaniei , in valoare de 30.000 euro, a fost transferata Asociatiei Salvati Copiii in scopul dotarii cu echipamente performante a spitalelor aflate pe lista de prioritati.

Pentru stabilirea acestei liste, au fost investigate necesitatile din spitale si maternitati, iar maternitatea Bucur a fost identificata printre unitatile cu nevoie urgenta de suport. Conform datelor furnizare de catre medicii de la maternitate, din totalul de 2480 de nasteri inregistrate anul trecut, 327 au fost nasteri premature.

Astfel, echipamentul medical, un incubator donat maternitatii Bucur, va fi un ajutor important atat pentru cadrele medicale din sectia de nou-nascuti, cat si pentru copii si mamele lor.

Maternitatea Bucur este catalogata ca o maternitatea de capacitate medie, de grad III, care primeste pacienti din Bucuresti, sectoarele 3 si 4, dar si din judetele Ilfov si Giurgiu. Mai mult, din anul 2011, de la desfiintarea Spitalului Clinic Caritas, pacientii acestuia au fost preluati de maternitatea Bucur, ceea ce a marit considerabil numarul de solicitari.

Urmatoarele donatii vor fi anuntate in luna ianuarie a anului 2014.

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Maternitatea-Bucur-a-primit-un-incubator-nou_19463/

lauff lautf laurf