Imprimare

Trei sute de medici de familie participa la conferinta „Medicul de familie – Practician si manager”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 12-14 decembrie, are loc, la Bucuresti, conferinta regionala „Medicul de familie – Practician si manager”, in cadrul caruia participa trei sute de medici de familie, la sesiuni si ateliere de lucru, informatii date de catre dr. Sandra Alexiu (foto), vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

In cadrul unui interviu acordat pentru Pagina Medicala, dr. Sandra Alexiu a vorbit despre atelierele si seiunile organizate, despre participantii de seama, dar si despre balul organizat la sfarsitul celor trei zile de conferinta.

Pagina Medicala: Ce se va discuta pe perioada celor trei zile de conferinta?


Dr. Sandra Alexiu:
Este o conferinta deja cu traditie, noi avem o conferinta regionala adresata medicilor de familie, unde abordam trei teme: una dintre ele se refera la probleme de pediatrie si de imunizari si vaccinologie, una se refera la probleme de neurologie si psihiatrie si a treia este dedicata problemelor patronale, pentru ca stiti foarte bine ca medicii de familie functioneaza in sistem privat si sunt managerii propriilor cabinete. In aceasta situatie, totdeauna este nevoie sa discutam si chestiuni legate de cabinet.

Pagina Medicala: Spuneti-mi cateva nume importante care vor participa zilele acestea la conferinta.


Dr. Sandra Alexiu:
La conferinta noastra, in aceste zile, sunt cateva lucruri importante care se vor discuta: in prima zi, il avem invitat pe domnul prof. dr. Valeriu Stoica, intr-o chestiune legata de malpraxis, pentru ca e o chestiune foarte importanta pentru a funtiona un cabinet de medicina de familie.

De asemenea, un alt punct pe care as vrea sa il marcam este faptul ca avem doua sesiuni de vaccinologie in ziua de vineri, care este dedicata pediatriei, asta pentru ca departamentul profesional-stiintific al Societatii Nationale are un grup de excelenta format din experti care sunt medici de familie formatori cu experienta in imunizari si care, de circa un an si doua luni functioneaza ca si un grup de lucru, care face evenimente itinerante prin toata tara si lucreaza la documentatii legate strict de problema vaccinarii, pentru ca medicul de familie este principalul vaccinator in Romania, doar in proportie de 2-3% copiii se vaccineaza in afara medicilor de familie, de obicei, in sistem privat si pentru acest lucru este important ca toti medicii de familie sa fie la zi totdeauna, cu toate noutatile legate de vaccin, cu toate informatiile legate cu modul in care poti chema un pacient la vaccin. (...) In afara acestor sesiuni, mai avem un parteneriat cu o editura si din acest motiv avem cateva prezentari de carte, carte medicala evident, si il vom avea invitat pe domnul prof. Adrian Georgescu de la IOMC, care prezinta compendiul lui de pediatrie si care va avea o sesiune de autografe.

Mai avem o sesiune, pronind de la partea de vaccin, de preventie a hepatitei B, pana cand ajungem la boala cronica si, nu in ultimul rand, in ultima zi, vom avea doua dezbateri importante:una pe probleme de neurologie pediatrica, impreuna cu d-na prof. Dana Craiu si Catrinel Iliescu de la Spitalul Obregia, de la Clinica de neurologie infantila si cu domnul prof. Ioan Craiu de la IOMC, iar in aceasta dezbatere vom discuta despre nevoia de cunostinte pe teme de neurochirurgie pediatrica, astfel incat o parte sa se poata rezolva in cabinet si ce nu se poate rezolva in cabinet, sa mearga la clinica de neurologie, cand este cazul.

Ultima sesiune, care va inchide conferinta, este o dezbatere despre brandul de doctor, despre felul in care ne cream imaginea si reusim sa tinem piept atacului mediatic al problemelor in care medicii sunt implicati in sens negativ si a felului in care un medic stie sa isi structureze propria imagine din momentul in care el devine medic, bazat pe activitatea sa.

Pagina Medicala: Dintre ateliere si prezentarile care au loc in aceste zile, care vi se par cele mai interesante?

Dr. Sandra Alexiu:Avand in vedere ca se desfasoara in paralel ateliere cu lucrarile in plen, mi-ar fi foarte greu sa optez, pentru ca toate mi se par foarte interesante.

Pagina Medicala: Organizati si un bal ce premiaza excelenta in medicina de familie. Spuneti-mi mai multe despre el.

Dr. Sandra Alexiu: In afara conferintei care este un eveniment strict profesional, ne-am decis sa facem o intalnire anuala pentru colegii nostri din Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti, dar si pentru prietenii nostri care decid sa vina la conferinta din alte judete. E o intalnire de sarbatori, o intalnire informala si cu aceasta ocazie facem niste premii, pentru ca ne-am gandit ca mosul trebuie sa ne aduca si noua si bucurii, nu numai necazuri.

 

 

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Trei-sute-de-medici-de-familie-participa-la-conferinta-_Medicul-de-familie-_-Practician-si-manager__19470/

lauff lautf laurf