Imprimare

COPAC: Ministerul Sanatatii, promisiuni neonorate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) a aratat ca promisiunile Ministerului Sanatatii nu au fost respectate: aici fiind vorba despre lista medicamentelor compensate si de pachetul de baza.

“Desi in data de 21 noiembrie, in cadrul unei conferinte publice, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, spunea ca pana pe 15 decembrie 2013 lista medicamentelor compensate va intra in dezbatere publica, nimic nu s-a intamplat. Desi cu mai multa vreme in urma se spunea ca va fi finalizat pachetul de baza pentru sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru a se putea construi si pachetele asigurarilor complementare, lucrurile au ramas undeva in aer. In acest moment nu se stie la nivelul spitalelor nici macar cum vor continua programele de sanatate in 2014, desi tratamentele se termina la inceputul anului”, se arata intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii COPAC atrag atentia asupra faptului ca, in cazul in care cei din Ministerul Sanatatii spun un lucru, trebuie sa il respecte sau sa se motiveze cauza pentru care nu a fost realizat.

“Ne asteptam ca atunci cand Ministerul Sanatatii prin reprezentantii ei anunta un lucru, acest lucru sa se intample. Iar daca nu se intampla, aceeasi instituție trebuie sa comunice de ce nu s-a realizat ceea ce s-a promis. Astfel nu putem decat sa credem ca lucrurile sunt amanate la nesfarsit si nimic nu se finalizeaza” a declarant Radu Ganescu, presedinte COPAC.

COPAC este cea mai reprezentativa organizatie de tip umbrela a pacientilor din Romania, cuprinzand in acest moment un numar de 13 organizatii nationale membre.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/COPAC_-Ministerul-Sanatatii_-promisiuni-neonorate_19478/

lauff lautf laurf