Imprimare

Halatul alb confera pacientilor incredere in doctori

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conform unui studiu din SUA, halatul alb imbracat de medici reprezinta imbracamintea preferata de pacienti si este, totodata, un factor de siguranta si incredere in relatia cu pacientii.

Patru sute de intervievati au raspuns ca, dintre toate tipurile de imbracaminte a medicilor, cea adecvata este clasicul halatul alb (76,3%), urmat de imbracamintea specifica chirurgilor (10,2%), imbracamintea business (8,8%) si imbracamintea casual (4,7%), se arata intr-un studiu aparut pe doctorshangout.com.

Cercetarea s-a bazat pe studierea pacientilor si vizitatorilor aflati in camera de asteptare. Respondentii au completat un chestionar in urma vizionarii unor fotografii in care apareau doctori imbracati in patru moduri diferite. Respondentilor li s-au pus intrebari legade de preferintele lor pentru unul dintre cei patru medici, discutandu-se pe baza a ceea ce le provoaca incredere si bunavointa.

Obiectivul studiului a fost sa se determine cat de important este felul in care se imbraca doctorii, ca factor al sigurantei si increderii pe care o instituie cu pacientii. S-a concluzionat ca increderea si bunavointa respondentilor in medici a fost direct proportionala cu felul in care doctorii se imbraca. Totodata, participantii la studiu au fost semnificativ mai dispusi sa impartaseasca problemele lor sociale, sexuale, psihologice cu medicul imbracat in halat alb.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Halatul-alb-confera-pacientilor-incredere-in-doctori_19479/

lauff lautf laurf