Imprimare

Facultatea de Medicina de la Cluj, premiata cu diploma CIDMEF

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Facultatea de Medicina din cadrul UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca a primit diploma de recunoastesre a calitatii “Label CIDMEF”, devenind prima facultate de acest gen din centrul si sud-estul Europei careia i s-a oferit aceasta diploma.

“Label CIDMEF” este un certificate de calitate si performanta care apreciaza conformtatea procedului educational cu normele CIDMEF (Conferinta Internationala a Decanilor Facultatilor de Medicina de Expresie Franceza).
Distinctia a fost acordata Facultatii de Medicina, reprezentata prin decan prof. dr. Anca Buzoianu, cu ocazia celei de-a 22-a Adunari Generale a CIDMEF, care a avut loc la Dakar, Senegal, in 2013.

”Este o onoare si o mandrie faptul ca Facultatea de Medicina din Cluj-Napoca a reusit sa obtina Certificatul de Calitate Label CIDMEF, aceasta recunoastere fiind o dovada a performantei si valorii acestei institutii. Evaluarile pentru aceasta certificare au fost extrem de riguroase, dar am reusit sa indeplinim cerintele”, a declarat prof. dr. Anca Buzoianu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca.

Certificatul de Calitate Label CIDMEF a fost acordat in urma vizitei pe care comisia de evaluare desemnata de Consiliul CIDMEF a realizat-o la Facultatea de Medicina din Cluj-Napoca in perioada 4-6 aprilie 2013. Comisia a fost prezidata de prof. dr. Tewfik Nawar, profesor emerit la Universitatea Sherbrooke, Canada, presedinte al Consiliului de Evaluare al CIDMEF, si a avut in componenta personalitati universitare de din lumea medicala de expresie franceza: prof. dr. Jean-François Denef - fost prorector, coordonator de invatamant in Sectorul stiinte pentru sanatate, Universite Catholique de Louvain, Belgia; prof. dr. Jacques Barrier - coordonatorul Departamentului de Educatie Medicala Continua de la Universitatea din Nantes, Franta, presedinte al Consiliului Pedagogic al CIDMEF sau prof. dr. Sahloul Essoussi - profesor si decan de onoare la Facultatea de Medicina din Sousse, Tunisia, vicepresedinte al Consiliului de Evaluare CIDMEF.

Misiunile de evaluare organizate de CIDMEF se deruleaza potrivit Cadrului Metodologic de evaluare a Facultaților de Medicina și a programelor de studii medicale. In Raportul de Evaluare inaintat conducerii Facultații la inceputul lunii septembrie 2013, grupul de experti ai CIDMEF a apreciat preocuparea pentru calitatea formarii si cultura evaluarii, dinamismul facultatii clujene si al echipei de conducere, sprijinul de care se bucura din partea conducerii universitatii, progresele facute, precum si punerea in practica a recomandarilor facute de la evaluarea initiala din 2002.

Este pentru prima data cand acest certificat de calitate a procesului educational este acordat unei facultati de medicina din centrul si sud-estul Europei, fiind de inteles ca evenimentul reprezinta, in acelasi timp, o premiera nationala.

CIDMEF este o retea institutionala a Agentiei Universitare a Francofoniei (AUF), care cuprinde 140 de facultati membre, din 40 de tari, de pe 4 continente.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Facultatea-de-Medicina-de-la-Cluj_-premiata-cu-diploma-CIDMEF_19480/

lauff lautf laurf