Imprimare

Busoi: Controale in spitalele din Bucuresti si din noua judete

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele CNAS, Cristian Busoi, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca este in derulare un control inopinat al nou-infiintatei Directii Generale Monitorizare, Control si Antifrauda (DGMCA) in noua judete si Bucuresti, scrie Agerpres.

“Nu avem inca date finale, dar sunt foarte multe lucruri care ne ingrijoreaza. S-a constatat, intre altele, pana in acest moment, ca nu s-au respectat criteriile de internare raportate in SIUI, cazuri de spitalizare de o zi au fost regasite in spitalizarea continua, foi de observatie necompletate, ceea ce ridica un mare semn de intrebare, internari fara dovada de asigurat, cazuri sporadice de pacienti internati de trei-patru luni. Sunt spitale care au valori de medicamente reprezentand un procent de 3-3,5-4%, lucru inacceptabil. In prima saptamana din ianuarie vom avea rezultatele finale ale controlului”, a explicat Busoi.

Potrivit acestuia, ar trebui sa se impuna sanctiuni cu pana la 4-5% din valoarea de contract pentru nereguli.

“Va trebui modificata legislatia pentru a include si posibilitati de penalizare. In viitorul contract-cadru va trebui sa existe un procent minim obligatoriu pentru a asigura achizitionarea de medicamente si materiale sanitare. Pentru neregulile gasite in unitatile controlate, vom sesiza autoritatile care au in subordine aceste spitale”, a spus Busoi.

El a explicat ca DGMCA este o structura specializata din cadrul CNAS care efectueaza activitati de control in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

“Rolul acestei structuri este de a coordona, monitoriza, investiga si combate fraudele in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate. Principiul de functionare a acestei structuri este acela de a realiza activitati de control la furnizorii de servicii medicale dintr-un judet cu structura de control din alt judet”, a aratat seful CNAS.

Potrivit acestuia, structura are in componenta sapte coordonatori regionali desemnati prin ordin al presedintelui CNAS, care monitorizeaza si coordoneaza activitatea desfasurata de structurile teritoriale de control in aria administrativ-teritoriala arondata si efectueaza actiuni de control operative si inopinate in aria de responsabilitate cu personal din cadrul caselor de asigurari de sanatate.

Actiunea de control, inceputa cu 17 decembrie, se efectueaza la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Spiridon” Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, Spitalul Judetean de Urgenta Ramnicu Valcea, Spitalul Judetean de Urgenta Sibiu, Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, Institutul Oncologic „Prof. dr. Al.Trestioreanu” Bucuresti.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Busoi_-Controale-in-spitalele-din-Bucuresti-si-din-noua-judete_19485/

lauff lautf laurf