Imprimare

(P) Cum sa alegi suplimentele cu multivitamine pentru copilul tau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

CopiiI au nevoie de cateva elemente simple si specifice pentru a mentine un sistem imunitar optim si vital pe timpul tranzitiei dintre toamna si iarna, atunci cand racelile si gripele sunt atat de predominante.

Suplimentele trebuie sa contina grasime de tip Omega-3, care se gaseste in uleiul de peste, ficat de cod sau din sursa vegetala precum algele, intrucat protejeaza membrana celulara impotriva atacurilor virusilor si previne inflamarile, si mai mult hraneste celula neuronala cerebrala, adica imbunantateste memoria si capacitatea de concentrare a copilului tau.

Vitamina E contribuie la absorbtia optima necesara a grasimilor nesaturate la nivelul celulei. In plus, vitamia E contribuie la procesul anti-inflamatoriu si astfel mareste rezistenta la inflamatii. Folositi surse naturale de vitamina E (d-alfa-tocoferol). O doza potrivita este de 100 mg pentru copii sub 2 ani si de 200 mg pentru copii cu varste intre 2 si 12 ani.

Vitamina A este necesara la nivelul celular pentru o buna permeabilitate si transfer al substantelor nutritive prin membrana celulara. De aceea este esentiala pentru cresterea si regenerarea tesuturilor afectate, dar si pentru procesele de asimilare a proteinelor. Vitamina A este implicata activ in procesele de regenerare a acuitatii vizuale, cresterea oaselor si a dintilor si dezvoltarea unui sistem imunitar corespunzator. Celulele albe, T-limfocitele, si celulele din barierele de tip mucus al sistemelor respirator, digestiv sau urinar necesita resurse importante de vitamina A.

Zincul stimuleaza functiile imunitare si actioneaza ca si cofactor in reactiile enzimatice, incluzand crearea de antioxidanti. Dozajele normale sunt de 10-20 mg pe zi. In caz de deficiente majore dozajul trebuie supravegheat de un medic specialist si completat cu o ratie de 10 la 1 cu elementul cupru.
Vitamina C este de asemenea anti-inflamatorie si are efecte antibiotice. O doza corecta de vitamina c va incununa cu succes programul de imunizare a copilului d-voastra in aceasta perioada tranzitorie, dar mai ales il vor ajuta sa depaseasca si unele stari emotive, apatice induse de schimbarile climatice sau suprasolicitari mentale.

Consultantii de la Cali.ro recomanda ca in cazul copilor ce nu pot inghiti suplimentele acestea sa fie adaugate intr-un pahar cu lapte sau intr-un suc de fructe facut la blender indiferent daca acestea sunt sub forma de tablete, capsulele, siropuri sau picaturi.

In functie de carentele si necesitatile copilului poti sa ii administrezi diferite siropuri concentrate de preferinta organice, cu ar fi siropul de Noni, de macese, de soc, de acai, aloe vera sau alte plante si fructe ce au in compozitie substante benefice dezvoltarii armonioase a copilului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-Cum-sa-alegi-suplimentele-cu-multivitamine-pentru-copilul-tau_19488/

lauff lautf laurf