Imprimare

Tineri romani plecati la studii in strainatate, intorsi sa profeseze Medicina in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ca o parte tinerii plecati la studii in strainatate s-a intors in Romania, scrie Agerpres.

El a facut aceasta declaratie in cadrul Galei Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), audaugand ca, din anul 2012 si pana in prezent, au fost realizate mai multe modificari legislative care sa inlesneasca intoarcerea in tara a celor care au studiat in strainatate. Astfel, el a dat ca exemplu tinerii plecati in SUA care s-au intors in tara si care deja profeseaza in domeniul medical.

“S-au facut mai multe pentru cei care studiaza in strainatate si care vor sa se intoarca acasa. La sfarsitul anului 2012 am reusit sa trecem OUG prin care recunoastem studiile de specialitate in medicina din tari extracomunitare: SUA, Australia, Canada, Israel, Noua Zeelanda. In anul 2013 am reusit sa terminam si normele pentru acest lucru si pot sa va spun ca deja avem medici care au terminat specializarea in SUA si care s-au intors in Romania”, a sustinut Raed Arafat.

El i-a incurajat pe tinerii prezenti la Gala LSRS sa se intoarca in Romania dupa finalizarea studiilor in afara si sa ajute cu expertiza acumulata in locurile in care au invatat.

“Nu numai ca avem nevoie de voi, avem mare nevoie de voi sa veniti inapoi inclusiv in domeniul medical, pentru ca avem nevoie de suflu nou care sa ajute sa schimbam lucrurile, sa schimbam mai ales mentalitatile. Din punctul meu de vedere cred ca deja am inceput sa deschidem portile. Sunt convins ca vor fi foarte multe actiuni care sa va incurajeze sa veniti inapoi si vreau sa stiti ca o sa facem tot posibilul sa va simtiti bine cand veniti inapoi. Nu este usor, va trebui sa fie o oarecare lupta ca sa va afirmati, dar daca nu sunt lupte si daca totul este usor, ce sens are viata? Asa este mai frumos: cand te lupti si cand castigi o lupta”, a mai spus secretarul de stat.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tineri-romani-plecati-la-studii-in-strainatate_-intorsi-sa-profeseze-Medicina-in-Romania_19504/

lauff lautf laurf