Cafeina consumata in cantitati mari poate pune in pericol sanatatea
Consumata in cantitati mari, cafeina poate fi periculoasa, ea existand si in produse in care nu ne-am astepta sa fie, anunta Agerpres.
Cafeina este 'un stimulator al sistemului nervos si al sistemului cardio-vascular. Este un mic element de dopare, care actioneaza si asupra muschilor', spune Florence Rossi-Pacini, dietetician si nutritionist. Cafeina actioneaza impotriva senzatiei de oboseala, determinand un spor de energie. Prin urmare, consumata in cantitati moderate, aceasta substanta naturala are efecte benefice.
Problema este ca oamenii consuma cafeina fara sa stie. Ea este prezenta in cafea si ceai (circa 80 mg intr-o ceasca), dar si in multe alte produse. Medicamentele impotriva durerii sau racelii (aspirina, paracetamol), precum si unele suplimente alimentare pot contine si ele cafeina.
Se gaseste si in alimente consumate aproape zilnic, de la ciocolata (100 mg in 250 g) si guma de mestecat la bauturi pe baza de cola (intre 30 si 50 mg la 33 cl) si energizante. Acestea...