Imprimare

Treizeci de minute de meditatie pe zi - un antidepresiv eficient

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Efectuarea a circa 30 de minute de meditatie pe zi contribuie la atenuarea simptomelor de anxietate si depresie, rezulta dintr-o analiza realizata pe baza a 50 de studii clinice, informeaza cotidianul La Libre Belgique, preluat de Agerpres.

'Un numar mare de persoane recurge la meditatie, insa acest exercitiu nu este considerat ca facand parte din vreo terapie medicala', declara Madhav Goyal, profesor de medicina interna la Universitatea Johns Hopkins si autor principal al acestui studiu, publicat la inceputul saptamanii in 'Journal of the American Medical Association' (JAMA).

'Insa, in studiul nostru, meditatia pare sa atenueze simptomele anxietatii si depresia, intr-un mod la fel de eficient ca antidepresivele din alte studii', adauga acesta, subliniind de asemenea ca pacientii monitorizati nu sufereau de forme severe de anxietate sau depresie.

Cercetatorii au evaluat gradul de modificare a simptomelor la persoane care sufera de o serie de probleme de sanatate precum insomnia...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Treizeci-de-minute-de-meditatie-pe-zi---un-antidepresiv-eficient_19517/

lauff lautf laurf