Imprimare

Nutritionistii recomanda iaurtul pentru o alimentatie sanatoasa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii in nutritie recomanda ca dupa perioada sarbatorilor de iarna, cu mese foarte bogate, sa se revina la o alimentatie sanatoasa, iar in cadrul acesteia un loc important sa il ocupe iaurtul, anunta Agerpres.

'Dupa perioada aceasta grea din punct de vedere nutritional de sarbatori se remarca un plus de greutate prin ingrasare. Trebuie sa ne revenim si sa ne intoarcem la o alimentatie sanatoasa, caracterizata printr-un aport caloric corespunzator necesarului nostru. Sa fie bogatie de legume, bogatie de fructe si preparate lactate cu continut redus de sare si cu continut mai redus de lipide. In cadrul preparatelor lactate, iaurtul ocupa un loc important. Spre deosebire de lapte, iaurtul este mai bine tolerat si este extrem de bine echilibrat caloric', a declarat,  prof. dr. Nicolae Hâncu,nutritionist, membru de onoare al Academiei Române si presedinte de onoare al Federatiei Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

El a mai spus ca Romania ocupa ultimul loc in Europa...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nutritionistii-recomanda-iaurtul-pentru-o-alimentatie-sanatoasa_19516/

lauff lautf laurf