Imprimare

Inspectii sanitare in toate spitalele de stat din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 1 martie si 31 mai, vor avea loc controale tematice privind curatenia, de catre Consiliile Judetene, in toate spitalele publice din Romania, conform unui comunicat de presa de pe site-ul Ministerului Sanatatii.

“Precizam ca aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corecta a prevederilor legilor sanitare si efectuarea unor activitati pentru care este nevoie in primul rand de respect pentru pacienti”, se arata in comunicat.

In acest sens, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a trimis scrisori catre Consiliile Judetene prin care cere inceperea acestor controale la data mentionata anterior: „Ministerul Sanatatii, in colaborare directa si permanenta cu reprezentantii autoritatilor locale, va declansa o ampla actiune prin care isi propune sa formeze atitudini clare si ferme pentru realizarea, mentinerea si intretinerea unei curatenii ireprosabile in toate componentele unitatilor sanitare”, se arata in comunicat.

Cel mai important domeniu, considera ministrul, este mentinerea curateniei in spitale, prin aplicarea regulilor si normelor de curatenie si dezinfectie in unitatile sanitare. Controlul va fi unul „exigent”.

„Un domeniu concret care trebuie avut permanent in atentie, de la care nu putem face nici cel mai mic rabat, este acela al mentinerii unei stari optime de curatenie, fara de care calitatea actului medical poate fi periclitata”, se mai arata in comunicat.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Inspectii-sanitare-in-toate-spitalele-de-stat-din-Romania_19510/

lauff lautf laurf