Imprimare

Videoconferinte privind pachetele de servicii medicale, la Minister

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii va organiza o serie de videoconferinte privind explicarea celor trei pachete de servicii medicale. Partenerii ministerului vor fi reprezentantii administratiei publice din teritoriu, dar si asociatiile de pacienti, colegiile profesionale ale medicilor si sindicatele, se arata intr-un comunicat de presa de pe site-ul MS.

In cadrul videoconferintelor vor fi abordate capitole din pachetele de servicii medicale:

  • asistenta medicala primara,
  • ambulatoriu de specialitate – clinic si paraclinic –,
  • spital si urgente,
  • ingrijiri paliative la domiciliu, paliatie, transport neasistat si
  • pachetul minimal de servicii medicale si Programele Nationale de Sanatate.

Acestea se vor desfasura in perioada 16 – 27 ianuarie.

Discutiile vor avea loc in doua module: in prima parte se vor prezenta principalele reglementari, cu exemple din partea MS, iar in partea a doua, vor avea loc discutii tehnice, doar in prezenta specialistilor.

Videoconferinta din 14 ianuarie

In cursul zilei de 14 ianuarie, a avut loc o videoconferinta in care s-au prezentat principalele directii din cele trei pachete de servicii medicale.

Aici au fost prezenti Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, dr. Adrian Pana si dr. Raed Arafat, secretari de stat, Cristian Busoi, presedintele CNAS, directorii de sanatate publica judetene, directori CJAS-uri, manageri de spitale, presedinti ai asociatiilor medicilor de familie, presedintele Asociatiei profesionale a medicilor din ambulatoriu, reprezentantii CMR, Colegiile judetene ale medicilor, reprezentanti ai CMDR, ai Coletiului Farmacistilor, reprezentantii pe domeniul sanitar ai Consiliilor Judetene, sindicate si asociatiile de pacienti.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Videoconferinte-privind-pachetele-de-servicii-medicale_-la-Minister_19525/

lauff lautf laurf