Imprimare

Nicolaescu catre ANM: Scoate-ti birocratia in cazul vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cele patru sute de mii de doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino care nu au primit avizul de la Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) ar putea fi puse pe piata pana la sfarsitul lunii, trecandu-se peste birocratie, conform ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

„Noi (n.r. reprezentantii MS) i-am rugat (n.r. pe cei de la ANM), fara sa faca derogare de la lege, de la calitate (...) sa vada daca pot scurta perioada de studiu clinic. Studiile clinice au si mai multa birocratie in ele. Am zis <<scoate-ti, pentru acest caz, birocratia>>”, a adaugat ministrul Sanatatii.

Intre Institut si ANM au existat neintelegeri si din aceasta cauza, agentia nu a testat clinic produsul si nu a putut da avizul.

“Intre Cantacuzino si ANM nu a fost o legatura de colaborare foarte explicita, in sensul in care ANM-ul (…) a fost dupa fiecare faza de fabricatie present cu acreditare pe fiecare bucatitca in parte, nespunandu-i Institututlui (n.r. de ce acte mai este nevoie in continuare pentru acordarea avizelor la cele patru sute de mii de doze de vaccin)”, a spus ministrul.

Pentru ca dozele risca sa nu mai fie puse pe piata pana in martie, sfarsitul sezonului de gripa, si sa fie astfel aruncate, Nicolaescu a precizat ca se incearca gasirea unor solutii tehnice corecte, care sa garanteze punerea vaccinului pe piata intr-un timp cat mai scurt posibil.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu-catre-ANM_-Scoate-ti-birocratia-in-cazul-vaccinurilor-de-la-Institutul-Cantacuzino_19528/

lauff lautf laurf