Imprimare

Medicul Radu Zamfir, marturia unui supravietuitor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Radu Zamfir a plecat de la UPU Cluj si s-a intors in aceasta dupa-amiaza la Bucuresti, ramanand internat la Institutul Fundeni.

Acesta a declarat ca pe aripile avionului s-a depus un strat de gheata in urma caruia aeronava a pierdut din inaltime si, atunci cand au iesit din ceata, au vazut copaci.

“Totul a decurs initial bine, pe parcursul trecerii muntilor avionul a jivrat, a pierdut in inaltime a pierdut un motor am vazut copacii de aproape dupa care ne-am recules de la fata locului care mai traumatizati, care prinsi in avion. A durat ceva pana sa fim gasiti. Ne-am descurcat cum am putut incercand sa ii ajutam pe toti”, a declarat medicul.

Referitor la starea de sanatate a pilotului dupa accident, acesta a spus: “Domnul Iovan era prins intre fiarele avionului, am incercat sa il descarcerez, nu am reusit. Ulterior a devenit inconstient (...) Datorita lui suntem in viata. II datoram viata”.

Totodata, medicul a mai precizat ca imediat dupa ce si-a ajutat colegii, a stabilit coordonatele locului in care se aflau prin intermediul telefonului sau mobil si le-a transmis mai departe, celor autorizati.

Legat de tanara studenta de 23 de ani, dr. Zamfir a spus ca a incercat sa o resusciteze, insa era inconstienta.
In ceea ce priveste timpul petrecut in padure, medicul a mai spus ca a simtit ca totul a trecut foarte repede: „Mie mi s-a parut ca trecut jumatate de ora”.

De asemenea, el a mai adaugat faptul ca purta echipament de motociclist si considera ca asta l-ar fi protejat in urma accidentului de avion.

Medicul se afla in avionul care s-a prabusit ieri intre judetele Alba si Cluj. La bord se mai aflau alti trei medici, o studenta la Medicina Militara, un pilot si un copilot. Pilotul, Adian Iovan, si studenta in varsta de 23 de ani si-au pierdut viata in urma accidentului. Echipa de medici plecase din Bucuresti si se indrepta spre Oradea, pentru a preleva un ficat ce trebuia a fi transplanta unei paciente cu cancer.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicul-Radu-Zamfir_-marturia-unui-supravietuitor_19543/

lauff lautf laurf