Imprimare

Deac: Sunt momente grele, dar nu ne putem permite sa intrerupem activitatea de transplant

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Agentiei Nationale pentru Transplant, Radu Deac, a declarat ca activitatea de transplant nu va fi intrerupta, desi momentele prin care trece sunt grele, anunta Agerpres.

"Activitatea de transplant este salvatoare de viata si are un caracter profund de urgenta. Presupune o responsabilitate maxima tot din aceasta activitate", a spus Prof. Dr. Deac.

El a sustinut ca transportul a dat intotdeauna emotii, intrucat intervine neprevazutul, cum ar fi conditiile meteorologice.

Reprezentantul Agentiei Nationale pentru Transplant considera ca ar fi necesara reinfiintarea unui serviciu de transporturi medicale, asa cum a fost Aviasan.

"Vad necesitatea sa existe un avion performant, sigur, in fiecare din regiunile istorice ale tarii, pentru activitatea de transport medical", a declarat Deac.

Potrivit lui Radu Deac, dr. Radu Zamfir a dovedit nu numai calitatea unui medic de exceptie, ci si a unui om de exceptie.

"Am tinut legatura permanent cu medicul Zamfir si s-au obtinut informatii pretioase", afirma dr. Deac.

Deac a mai spus ca pentru transportul organelor s-a recurs si la avioane TAROM de linie.

Un avion de tip BN 2 cu sapte persoane la bord s-a prabusit luni seara in zona comunei Belis din judetul Cluj.

In avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Deac_-Sunt-momente-grele_-dar-nu-ne-putem-permite-sa-intrerupem-activitatea-de-transplant_19544/

lauff lautf laurf