Imprimare

Demisii in lant, in urma accidentului din Apuseni

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Premierul Victor Ponta a anuntat ca secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis. De asemenea, si-au depus demisiile seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Ion Burlui, ca urmare a situatiei privind interventia in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, si directorul general al ROMATSA, Aleodor Francu.

Totodata, premierul a cerut inlocuirea directorului de operatiuni ROMATSA, dar si a sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale, pentru deficiente inacceptabile in cazul accidentului din Cluj,
scrie Mediafax.

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Francu, a demisionat, au declarat surse din companie pentru Mediafax, renuntarea la functie venind dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat ca va cere Consiliului de Administratie inlocuirea sa pentru deficiente in cazul accidentului aviatic din muntii Apuseni.

Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Ion Burlui, a demisionat, miercuri, ca urmare a situatiei privind interventia in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, in urma caruia doua persoane au murit si alte cinci au fost ranite.

Premierul a precizat ca solicitarea de schimbare a conducerii ROMATSA (Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian) va fi adresata, conform legii, Consiliului de Administratie, iar cea de inlocuire a sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, va fi inaintata in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).
In privinta secretarului de stat Constantin Chiper, membru PNL din 2005 si fost director in Cancelaria fostului premier Tariceanu la Compartimentul Analiza si Planificare Politica, Ponta a explicat ca acesta este responsabil pentru interventii in situatii de urgenta.

Premierul a aratat ca, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA si STS, lucrurile au functionat inacceptabil de incet si fara asumarea autoritatii si a responsabilitatii, iar interventia de luni a fost un esec.
Acestea sunt si concluziile preliminare ale raportului privind modul in care reprezentantii institutiilor statului au intervenit dupa producerea accidentului aviatic, respectiv existenta unor deficiente inacceptabile, care necesita imbunatatirea sistemului de interventie.

"Consider ca aceste responsabilitati, la nivel de varf, trebuie asumate, ca un semnal foarte clar ca exista o responsabilitate si o nefunctionare corespunzatoare si ca, in momente dificile, aceste institutii trebuie sa beneficieze la cel mai inalt nivel de oameni capabili sa isi asume responsabilitati, sa aiba autoritatea necesara pentru a lua masuri si implicarea necesara in aceste situatii cu totul si cu totul speciale", a afirmat Ponta.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Demisii-in-lant_-in-urma-accidentului-din-Apuseni_19552/

lauff lautf laurf