Imprimare

Nicolaescu: Cele doua victime aveau o sansa daca erau gasite mai repede

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, regreta ca echipele medicale au ajuns tarziu la victimele accidentului din Apuseni, adaugand ca, daca se ajungea mai repede, echipele medicale poate ar fi dat o sansa celor doua persoane care au murit, conform Agerpres.

“Mie imi pare rau ca s-a ajuns atat de tarziu, pentru ca daca se ajungea intr-un termen mai scurt echipele medicale poate ar fi dat o sansa celor doi oameni care au murit”, a declarat miercuri, la RFI, ministrul Eugen Nicolaescu.

Intrebat de ce s-a intervenit asa de tarziu si daca a existat o lipsa de comunicare interinstitutionala, Nicolaescu a spus: “Eu incerc sa pastrez echilibrul si sa las si organismele abilitate, fara a fi influentate de nimeni, sa caute probele, sa caute intelegerea faptelor si mai departe sa ne propuna o serie de concluzii si, pe baza lor, o serie de decizii care cred eu ca trebuie luate. Eu pot spune ca, discutand cu ministrul Stroe, cu ceea ce am primit ca informatii de la secretarul de stat Arafat, noi am tinut legatura cu cei care ne-au fost indicati din partea altor organisme, astfel incat sa stim cat de mult putem sa apropiem echipajele medicale de locul in care ele ar fi trebuit sa intervina cel mai eficient. Deci, din punctul meu de vedere, strict personal, noi am avut o comunicare institutionala corecta”.

Eugen Nicolaescu a precizat ca ranitii internati la Spitalul Judetean Cluj sunt in stare stabila, iar in urma evaluarilor facute de medici miercuri dimineata a reiesit ca nu este nevoie sa fie supusi altor interventii chirurgicale, insa copilotul ramane intr-o stare “destul de critica”. El a adaugat ca, dupa “spusele medicilor din Cluj”, nu sunt riscuri vitale pentru a-i pune viata in pericol copilotului, cel putin pentru moment.

“Cred ca este important ca la nivelul primului-ministru si al Guvernului sa se cunoasca cel putin o etapa de evaluare a primei etape, pe care o putem face, cu datele pe care le avem la dispozitie. Sigur ca organismele abilitate ale statului trebuie sa aprofundeze si sa aplice toate procedurile legale”, a afirmat demnitarul.

Potrivit acestuia, din clipa in care s-a aflat despre accident, coordonarea intregii actiuni a trecut in mana secretarului de stat Raed Arafat, cel care coordoneaza activitatea de urgenta.

“Am fost informat cred ca din jumatate in jumatate de ora, am convenit ce echipe sa se deplaseze acolo, in ce structura, cine sa fie coordonator din partea teritoriala si probabil ca ati vazut ca noi, conform procedurilor, n-am comunicat nimic pana cand s-au gasit ranitii si in acea clipa coordonatorul de zona desemnat de Raed Arafat - dl. doctor Borcea - a facut primele comentarii medicale. Deci, din punctul nostru de vedere, Raed Arafat a aplicat toate procedurile prevazute in norme pentru asemenea situatii”, a sustinut ministrul Sanatatii.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Cele-doua-victime-aveau-o-sansa-daca-erau-gasite-mai-repede_19551/

lauff lautf laurf