Imprimare

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea un ambulatoriu modern

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va avea un ambulatoriu care va fi modernizat cu fonduri europene in valoare totala de 9,7 milioane de lei, anunta Agerpres.

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat joi ca ambulatoriul va fi functional de la jumatatea anului viitor, câstigatorul licitatiei de lucrari fiind CC Moldoconstruct SA Iasi.

Lucrarile vor consta in reabilitarea si modernizarea cladirii Ambulatoriului de Specialitate, reamenajarea spatiilor existente si crearea de unora cu functiuni noi, precum si dotarea si imbunatatirea infrastructurii medicale din cadrul ambulatoriului.

'Consiliul Judetean Iasi implementeaza patru proiecte de reabilitare a ambulatoriilor de specialitate, pentru fiecare dintre acestea reusind sa atraga fonduri europene. Ambulatoriul de la fostul Spital de Urgente 'Sf. Ioan' a fost deja finalizat, iar lucrarile la Ambulatoriile Spitalelor 'Cuza Voda', de Pneumoftiziologie si al celui de Neurochirurgie au fost demarate din a doua jumatate a anului trecut. Alaturi de investitiile care se vor face din fondurile Consiliului Judetean la spitalele monobloc 'Sf. Maria' si cel de Neurochirurgie, lucrarile de modernizare a Ambulatoriilor sunt cele mai mari investitii in modernizarea, repararea si dotarea spitalelor din ultimul sfert de secol', a spus Cristian Adomnitei.

Potrivit reprezentantilor Spitalului de Pneumoftiziologie, obiectivul general il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate. Obiectivul specific il constituie Reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi in vederea imbunatatirii accesului cetatenilor la servicii medicale de calitate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-Clinic-de-Pneumoftiziologie-va-avea-un-ambulatoriu-modern_19560/

lauff lautf laurf