Imprimare

Ponta: Vor exista doua tipuri de comitete de urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul va coordona doua tipuri comitete de urgenta, unul care va actiona la intemperii, coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Administratiei si Dezvoltarii Regionale, si altul, supervizat de vicepremierul pe probleme de ordine publica si siguranta nationala, Gabriel Oprea, care va interveni in situatii de urgenta, a anuntat premierul Victor Ponta, scrie Agerpres.

"Saptamana viitoare, in sedinta de Guvern, vom avea propunerea de modificare a sistemului de functionare si de coordonare a institutiilor publice in asemenea situatii. Nu poate fi pastrat in continuare sistemul actual in care ministrul de Interne incearca si reuseste uneori sa coordoneze institutii care tin de alte ministere sau care tin, de fapt, de alte Puteri ale statului cum e cazul STS-ului. In mod sigur, vor exista doua tipuri de comitete de urgenta, unul care se refera la intemperii.

Si acolo, vicepremierul, ministrul Administratiei si Dezvoltarii Regionale, impreuna cu autoritatile locale si cu institutiile publice trebuie sa aiba proceduri foarte clare si capacitate de interventie. Iar in ceea ce priveste situatiile de urgenta, sub conducerea vicepremierului pentru ordine publica si siguranta nationala, atat ministerul de Interne, ISU, ministerul Sanatatii si diverse alte institutii si autoritati trebuie sa functioneze mult mai bine, in coordonare si sub autoritatea unei singure persoane, in asa fel incat in situatii similare (celei provocate de accidentul aviatic din Apuseni - n.r.) reactia sa fie mult mai eficienta", a declarat premierul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ponta_-Vor-exista-doua-tipuri-de-comitete-de-urgenta_19561/

lauff lautf laurf