Imprimare

Accidentul aviatic evidentiaza problemele din sistemul de transplant

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, sesizeaza problemele sistemului de transplant. "De ce a fost nevoie ca, pentru prelevarea unor organe de la un donator din Oradea sa vina cu avionul, traversand Carpatii, in conditii meteo nefavorabile, o echipa de chirurgi din Bucuresti, cand Clujul e atat de aproape de capitala Bihorului ?!", a declarat, joi, Ioan Petran.

Potrivit presedintelui PNL Cluj-Napoca, "clinicile de specialitate din Cluj-Napoca au in structura lor suficienti chirurgi experimentati care pot fi reuniti intr-o echipa de interventie rapida ce s-ar fi putut deplasa la Oradea si oriunde in Transilvania pentru prelevarea organelor de la donatori, aducandu-le apoi, in conditiile necesare, cu o ambulanta, pe Aeroportul International din Cluj, un spatiu sigur si modern pentru accesul si inapoierea oricarui avion venit sa le ia si sa le duca, fie la Fundeni, fie la alta clinica de transplant".

El a mai spus ca e vitala reforma sistemul national de transplant, astfel incat "sa nu se mai intample asemenea tragedii, precum si mari pierderi materiale (distrugerea unui avion, cheltuieli mari de organizare si mobilizare a unor mari resurse umane si materiale pentru cautarea supravietuitorilor)".
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Accidentul-aviatic-evidentiaza-problemele-din-sistemul-de-transplant_19564/

lauff lautf laurf