Imprimare

Cadrele medicale de la Cluj au participat la salvarea victimelor si in afara turelor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Multi dintre medicii si asistentele care au participat la operatiunea de salvare a victimelor accidentului avatic au venit voluntar la accidentul aviatic, acestia iesind deja din ture, transmite Agerpres.

Echipele de cadre medicale mobilizate din Cluj pentru salvarea victimelor accidentului aviatic, atat pe teren cat si in spital, au numarat peste 30 de persoane. Adela Golea, sefa UPU 1 din Cluj, a declarat ca pe teren, in seara zilei de luni, au fost 16 medici, 17 asistente, doi medici rezidenti, un student si un paramedic.

"Multi dintre noi lucram in acel moment inca de dimineata sau a doua zi. Am ramas sa lucram in continuare pentru ca vin alti pacienti si tu nu poti sa le spui ca nu poti sa-i tratezi pentru ca ai avut un eveniment deosebit inainte de venirea lor. Dar cand am sunat mobilizarea toti colegii mei s-au mobilizat exemplar", a declarat Adela Golea intr-o conferinta de presa, la care au fost invitate toate cadrele medicale care au fost pe teren in acea noapte la accident.

Seful UPU 1 Cluj a mai spus ca la accident au fost aduse si doua masini echipate pentru resuscitare, specifice interventiilor pentru victime cu rani multiple, o masina cu paramedici si o masina de descarcerare.

De asemenea, in UPU din Cluj Napoca erau pregatite sapte echipe complexe formate din specialisti UPU, ATI si imagistica, pentru ca niciunul dintre pacienti sa nu fie nevoit sa astepte sa-i vina randul si pentru ca evaluarile sa se poata face pe cat posibil in paralel.

"S-a spus ca au fost foarte multe echipaje si masini. Da, au fost, pentru ca stiam ca sunt multe victime si am vrut sa facem tot ce este necesar ca sa salvam pe toata lumea", a declarat Adina Golea.

Sefa UPU 1 Cluj a explicat ca fiecare echipa care a participat la actiune a fost compusa in asa fel incat oricare dintre ele ajungea prima la victime sa poarta oferi asistenta necesara.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cadrele-medicale-de-la-Cluj-au-participat-la-salvarea-victimelor-si-in-afara-turelor_19563/

lauff lautf laurf