Imprimare

Serviciile de ambulanta lucreaza la capacitate maxima

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numai in Bucuresti si Ilfov, Serviciul de Ambulanta a primit un numar de doua mii de solicitari, de vineri, 24 ianuarie, pana luni, 27 ianuarie, conform declaratiilor managerului institutiei Alis Grasu.

Situatia inregistrata vineri si sambata, aproape o mie de apeluri

Un numar de 912 solicitari au fost inregistrate la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov de vineri, de la ora 12,00, pana sambata la 11,00, a declarat, sambata, pentru Agerpres, managerul institutiei, Alice Grasu.

Potrivit acesteia, dintre cele 912 solicitari, 463 au fost urgente: trei persoane cazute, 27 de fracturi, luxatii si entorse, 11 accidente auto, 16 traumatisme prin cadere. De asemenea, au fost inregistrate 25 de lipotimii in locuri publice, iar 13 persoane fara adapost au fost luate de pe strada.

Situatia de duminica pana luni

Aproape 400 de solicitari au fost facute duminica, in intervalul 7:00-14:30, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, scrie Agerpres.

''Un numar de 391 de solicitari au fost facute duminica in intervalul 7:00-14:30 la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov. Dintre cele 391 solicitari un numar de 187 au reprezentat urgente, 7 lipotimii in locuri publice, 2 persoane au cazut pe strada, 12 persoane au prezentat suspiciuni de fracturi, entorse, luxatii, 20 traumatisme prin cadere si doua accidente auto'', a explicat dr. Alis Grasu. Managerul SABIF a spus ca salvarile circula greu pe aleile laterale ale blocurilor si pe strazile unde sunt masini parcate de o parte si de alta, dar nu au fost ambulante blocate.

Potrivit aceleiasi surse, un număr de 456 de solicitari au fost inregistrate la acelasi serviciu in intervalul duminica, ora 20:00 - luni, ora 8:00. Din cele 456 solicitari, 275 au fost urgente, dintre care 6 lipotimii in locuri publice, 5 persoane au cazut in strada, 5 persoane au prezentat traumatisme, 13 persoane suspiciuni de fracturi, luxatii, entorse. Alis Grasu a precizat ca 17 persoane au fost transportate la adaposturile Primariei Capitalei.

Bilantul victimelor 

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a anuntat, duminica, ca trei persoane au decedat, in judetele Vaslui, Neamt si Iasi, scrie Agerpres.

“Dispeceratul integrat Vaslui ne anunta de un barbat de 44 de ani decedat in comuna Tutova. Ca sa anuntam ca cineva a decedat prin hipotermie, exista o procedura foarte clara in aceste conditii. Se lasa acest anunt pana ce este validat de medicina legala. Persoana care intr-adevar decedeaza prin hipotermie inseamna ca este o persoana sanatoasa care dintr-un motiv sau altul a stat in frig pana a decedat prin hipotermie. Deci, o persoana care nu a suferit alte probleme (...) de exemplu nu a fost un stop cardiac inainte si dupa care a devenit hipotermic corpul. Cerem colegilor nostri sa respecte procedura de anuntare a acestor cazuri pana ce au rezultatele medico-legale. In afara de localitatea Tutova avem in judetul Neamt, Spitalul Bisericani. La ora 3 dimineata s-a constatat disparitia unui pacient din Spitalul Bisericani, spital pentru tuberculoza si probleme pulmonare”, a spus Arafat la Comandamentul de iarna condus de vicepremierul Liviu Dragnea.

Arafat a mai spus pacientul de la spitalul Bisericani a fost gasit duminica, in jurul orei 11:30, la 2 kilometri de spital.

“Acest aspect este sub ancheta politiei. La Iasi am fost anuntati ca un barbat de 60 de ani a decedat. Caz social, a fost gasit intr-un pasaj unde temperatura nu era sub 0 grade. Aici asteptam concluziile medicului decis”, a adaugat secretarul de stat.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Serviciile-de-ambulanta-lucreaza-la-capacitate-maxima_19568/

lauff lautf laurf