Imprimare

Asistentii medicali, promovati la nivelul studiilor superioare cu mentinerea gradului principal

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asistentii medicali absolventi de studii sanitare postliceale sau superioare de scurta durata, intr-o specialitate de profil clinic si care au absolvit ulterior studii superioare de asistent medical generalist sau moasa se vor incadra in functia corespunzatoare studiilor superioare absolvite, se arata intr-un comunicat al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR).

Potrivit noii Legi 358/ 2013, se considera specializari de profil clinic, urmatoarele:
• asistent medical generalist
• asistent medical obstetrica-ginecologie
• asistent medical de pediatrie
• asistent medical de ocrotire.

“Asistentii medicali cu profil paraclinic, farmacie, medicina dentara, balneofizioterapie, incadrati in sistemul public in baza diplomei/certificatului de studii sanitare postliceale sau superioare de scurta durata de specialitate, care au absolvit studii superioare in profilul acestora, se incadreaza in functia corespunzatoare studiilor superioare absolvite, cu mentinerea gradului de principal si a gradatiei avute la data promovarii”, potrivit comunicatului OAMGMAMR.

In sprijinul acestui demers, a aparut Legea 358/2013 pentru modificarea art. 196 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, fiind publicata in Monitorul Oficial dr. 819 din 21 decembrie 2013. Legea urmeaza sa fie aplicata in 2014.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asistentii-medicali_-promovati-la-nivelul-studiilor-superioare-cu-mentinerea-gradului-principal_19574/

lauff lautf laurf