Imprimare

Doua avioane, donate pentru SMURD

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat, pe 27 ianuarie, ca Inspectoratul General de Aviatie (IGAv) a primit ca donatie din partea unei persoane private un avion turbojet, care urmeaza sa fie utilizat pentru interventii ale SMURD, scrie Agerpres.

“Astazi, cineva a facut un gest onorabil - sa doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet, care va fi donat Inspectoratului General de Aviatie. Domnul ministru Arafat, impreuna cu Inspectoratul General de Aviatie, dupa ce intocmiti documentele, va rog sa faceti public acest lucru. Acest gest va salva in viitor foarte multe vieti”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea.

Surse oficiale au precizat la finalul comandamentului de iarna de la Palatul Victoria ca avionul turbojet a fost donat de omul de afaceri Ion Tiriac si ca, tot in aceasta perioada, o banca comerciala a donat Inspectoratului General de Aviatie un avion similar cu cel folosit in prezent la interventiile SMURD.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a facut in cadrul Comandamentului o prezentare a actiunilor aeromedicale desfasurate luni cu elicopterele SMURD si ale MApN in urma carora au primit sprijin 23 de persoane aflate in situatii de urgenta medicala.

“Maine (marti - n.r.) se suplimenteaza numarul elicopterelor si o sa incepem de dimineata toate misiunile solicitate. Din pacate, cazurile de la Braila au fost anuntate cand nu mai permitea timpul sa intervenim. Deja ajungeam in curs de noapte si nu puteam sa intervenim in zone nemarcate. Asa ca, daca nu se rezolva in seara aceasta, rugamintea este ca tot prin ISU sa fie anuntate la prima ora a diminetii (n.r. solicitarile) si atunci o sa putem trimite cat mai rapid un elicopter, daca conditiile meteo vor permite acest lucru”, a mai spus Arafat.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Doua-avioane_-donate-pentru-SMURD_19575/

lauff lautf laurf