Imprimare

Dr. Calu: Daca nu ne gaseau localnicii, nu am fi supravietuit

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias, ranit in urma accidentului din Apuseni, este bine, se afla inca internat la Cluj si a declarat ca aduce multumiri localnicilor salvatori, celor de la SMURD, dar si echipei medicale de la Cluj. El a adaugat ca daca nu ar fi fost localnicii, nu ar fi mai trait niciunul dintre cei cinci supravietuitori.

In cadrul unei teleconferinte, dr. Valentin Calu a spus: "Am un respect de nedescris pentru oamenii astia, nu pot sa spun in cuvinte ce am simtit cand i-am vazut venind, ce am simtit cand am văzut lanternele si cand am auzit strigatele de chemare in padure. Niste oameni extraordinari, niste oameni extraordinari! Asta este Romania adevarata. Si-au dat hainele de pe ei si ne-au făcut foc, ne-au purtat pe brate ca pe copiii lor pana la primul mijloc de transport. Niste oameni deosebiti si nu am cuvinte sa le multumesc. Daca nu ne gaseau (...). Ne-au găsit exact cand trebuia pentru ca focul nostru, asa improvizat cum era, incepea sa se stinga si, ca medic, vreau sa va spun ca nu mai rezistam mult timp".

Acesta a adaugat ca se simte de parca s-ar fi nascut a doua oara si ca a invatat o lectie, aceea ca trebuie sa acorde mai multa importanta partii frumoase a vietii, pentru ca dupa „un astfel de accident in care scapa doar cei norocosi, se ordoneaza lipsa de prioritati”.

Dr. Calu este inca internat si, in calitate de pacient, incearca sa faca tot ceea ce i se spune: „am incercat sa fiu un pacient si nu un medic. Sunt foarte cuminte”.

Vorbind despre momentul prabusirii, doctorul a precizat ca s-a lovit la cap si ca nu isi mai aduce aminte foarte multe. A fost scos din avion de dr. Ianceu si imediat dupa ce si-a revenit a sunat-o pe dr. Safta sa ii spuna ca s-au prabusit. Astfel, a inceput sa ii sune telefonul si i s-a descarcat bateria.

El spune ca ziua de 20 ianuarie reprezinta pentru el a doua zi de nastere: „M-am nascut in Tara Motilor” si este convins ca Dumnezeu i-a acordat a doua sansa la viata. Decizia de externare o vor avea doctorii de la Cluj.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr.-Calu_-Daca-nu-ne-gaseau-localnicii_-nu-am-fi-supravietuit_19577/

lauff lautf laurf