Imprimare

Grup tehnic, format din medici de familie in scopul elaborarii normelor pachetului de baza

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In urma unei intalniri intre reprezentantii Ministerului Sanatatii cu cei din partea Societatii Nationale a Medicinei Familiei si ai Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie, se va crea un grup de lucru tehnic, format din specialisti ai institutiilor sus-mentionate.

Acest grup tehnic va participa activ in elaborarea normelor pachetului de servicii medicale de baza, astfel incat toate prevederile sa fie in acord cu politica de sanatate elaborata de MS, cu recomandarile specialistilor, se arata intr-un comunicat de presa pe site-ul MS.

Reprezentantii SNMF, FNPMF si ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, impreuna cu secretarul de stat Adrian Pana s-au intalnit sambata, 1 februarie, pentru a discuta implementarea pachetului de servicii medicale de baza, in special capitolul de asistenta medicala primara.

„Ministrul Sanatatii le-a transmis acestora ca prin implementarea pachetului de servicii medicale de baza, MS îsi doreste ca medicul de familie sa devina principala veriga în relatia pacientului cu sistemul sanitar si totodata sa contribuie semnificativ la reconsiderarea rolului preventiei”, se arata in comunicat.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Grup-tehnic_-format-din-medici-de-familie-in-scopul-elaborarii-normelor-pachetului-de-baza_19588/

lauff lautf laurf