Imprimare

Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necrutator in intreaga lume

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cancerul va continua sa se extinda in lume, in special in tarile in dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an asteptate la orizontul lui 2030, fata de 14 milioane in 2012, potrivit unui raport mondial, informeaza Agerpres.

In pofida progreselor majore in tratamentele propuse, numarul deceselor ar urma sa creasca, trecand de la 8,2 milioane in 2012 la 13 milioane in 2030, cu toate ca mai mult de jumatate din tipurile de cancer ar putea fi evitate 'daca ar fi aplicate corect cunostintele actuale'.

'Tarile cu venituri mici si medii sunt, incontestabil, cele mai afectate, intrucat multe dintre ele sunt prost echipate pentru a face fata acestei cresteri a numarului de bolnavi de cancer', subliniaza Margaret Chan, director general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in introducerea raportului publicat de Centrul international de cercetare in domeniul cancerului (CIRC/IARC), o agentie specializata a OMS, cu sediul la Lyon, in Franta.

Realizat cu ajutorul a 250...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Raport-OMS_-Cancerul_-un-flagel-care-se-extinde-necrutator-in-intreaga-lume_19593/

lauff lautf laurf