Imprimare

MS: Unele spitale sau sectii publice s-ar putea inchide in urma controalelor igienico-santitare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In urma controalele igienico-sanitare, ce se vor efectua in spitalele publice din toata tara intre 1 martie si 31 mai, ar putea sa sa inchida unele unitati sau sectii cu probleme, daca este cazul, a fost mesajul transmis de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, reprezentantilor Directiilor de Sanatate Publica din teritoriu printr-o videoconferinta. 

Ministrul a transmis ca doreste masuri ferme, care sa nu fie simple actiuni de constatare, ci actiuni care sa duca la rezolvare, iar unde nu este posibil acest lucru, ar trebui sa se inchida unitatile spitalicesti publice cu probleme sau sectiile in care vor fi depistate neregulile.

De asemenea, ministrul a transmis ca odata cu aceste controale, se doreste impulsopnarea managerilor de spitale publice pentru a respecta normele si prevederile legale privind normele sanitare. ”Ma astept sa tratati aceste actiuni de control cu maxima responsabilitate, profesionalism si perseverenta astfel incat, la sfarsitul perioadei de control, managerii sa aplice in mod corect si constant prevederile normelor sanitare si sa inteleaga ca realizarea si intretinerea unei stari optime de curatenie in unitatea sanitara pe care o conduc reprezinta o conditie esentiala, care demonstreaza respectul atat fata de profesionistii din sistem, cat si fata de pacienti”, a spus ministrul.

Desfasurarea controalelor se va face dupa urmatorul calendar:

- 15 februarie – DSP-urile ar trebui sa transmita ministerului planul de desfasurare a actiunii de control, care va cuprinde unitatile sanitare publice cu paturi, perioada efectuarii controlului si echipa de inspectori pentru fiecare spital in parte;
- apoi, intre 3-22 martie, echipele de inspectori sanitari vor controla calitatea conditiilor de acordare a serviciilor de asistenta medicala, cu exceptia spitalelor de urgenta si a institutelor;
- intre 24 si 31 martie, se vor organiza controale incrucisate in spitalele judetene de urgenta si in institute;
- iar intre 1 aprilie si 31 mai, se vor efectua actiuni de recontrol pentru aceste unitati spitalicesti, in vederea imbunatatirii actiunilor igienico-sanitare.

Eugen Nicolaescu a precizat ca rezultatele actiunii de control, lista unitatilor sanitare neconforme, precum si deficientele, masurile si termenele stabilite pentru fiecare unitate in parte vor fi centralizate pana la data de 5 aprilie.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-Unele-spitale-sau-sectii-publice-s-ar-putea-inchide-in-urma-controalelor-igienico-santitare_19596/

lauff lautf laurf